Nintendo патентова приставка за виртуална реалност за Switch

Нашите холандски приятели от LetsGoDigital са изровили поредния интересен патент и са го превърнали в нагледен продукт. Този път става дума за приставка за виртуална реалност (VR) за преносимата конзола Nintendo Switch. В подкрепа на евентуалното превръщане на този патент в реален продукт идва и фактът, че компанията добави 'VR режим' към самата операционна система на конзолата миналата година.

През март тази година пък японският производител на игри пусна VR устройство под формата на пакет за Labo - проект на Nintendo, с който потребителите можеха да превърнат Switch в много интересни неща. За мнозина това беше разочарование, тъй като отнемаше твърде много време, за да бъдат сглобени VR очилата. Освен това Labo е наистина предназначен за деца, докато VR е все още с въпросителен знак, когато става дума за най-малките. Новият патент показва, че Nintendo все още изследва нови VR възможности за Switch, този път насочени към порасналия геймър.

Nintendo патентова приставка за виртуална реалност за Switch

Патентът е бил заявен от Nintendo Co. през февруари 2018 г. Ltd. в японското патентно ведомство JPO. Той е озаглавен "3D система за показване на изображения и устройство за изобразяване на 3D изображения", и официално публикуван на 22-и август 2019-а г. Патентът съдържа обширно описание, в което се обсъжда работата на приставката, а в патента са включени и две цветни изображения на продукти. VR аксесоарът основно прилича на пакета Lab, но този път очилата са направени от пластмаса, вместо от картон.

Вътрешността на слушалката е направена от пяна, което я прави мека и удобна за лицето. Очилата имат лява и дясна леща за двете очи. Звукът се генерира от самото устройство, което разполага със стерео говорители от двете страни. Контролерите Joy Con могат да се използват и прикрепени отстрани.

Поразително е, че лента за глава липсва, потребителите просто притискат VR приставката към лицето си. Такъв беше случаят и с варианта Labo . Това едва ли е най-удобният вариант за ръцете на геймърите, което прави устройството не много подходящо за дълги VR сесии. Според Nintendo обаче подобен подход има доста предимства - потребителят може да държи Joy Cons за допълнителна стабилност, а пръстите му винаги да са върху необходимите контролни бутони. Лещите са екранирани през корпуса, за да блокират външната светлина, което допринася за по-добро преживяване на виртуалната реалност.

Nintendo патентова приставка за виртуална реалност за Switch

© Антоан Бейнел, LetsGoDigital


Преди три години компанията патентова друга VR приставка с лента за глава. С този дизайн обаче все още не беше възможно да закачите Joy Cons към приставката. Вероятно този вариант е бил и по-скъп. Каквато и да е точната причина, този път изглежда, че японският производител вижда повече бъдеще в VR очилата без лента за глава.

Вижте японския патент от Nintendo тук.
още по темата

iOS 13 затвърждава тенденцията за високи нива на актуализирани iPhone

Само за месец 55% от апаратите, пуснати на пазара в последната една година, са с най-новата версия на мобилната оперционна система на Apple
17.10.2019 / 01:53
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.