IFA 2019: TCL представи смартфона PLEX

TCL Communication обяви пускането на TCL PLEX, смартфон, който носи майсторството в производството на дисплеи, които компанията притежава. Устройството разполага с технологията TCL NXTVISION ™, собствена усъвършенствана оптимизация на дисплея и камерата. TCL PLEX ще въплъти новата философия на "Display Greatness", като предложи най-добрите в класа стандарти за изобразяване с водеща в индустрията камера със сензор за ниска осветеност и супер широкоъгълен обектив, както и интуитивен интерфейс, за да се гарантира ефективно взаимодействие между потребителите и устройството по всяко време.

"Наследството на TCL в технологията на дисплея е най-доброто. Ние сме бранд номер 1 за телевизори в Китай и номер 2 в световен мащаб. С пускането на TCL PLEX, ние не само искаме да представим своето ноу-хау за дисплеите на повече потребители, но и да предоставим ключови характеристики за всеки смартфон - в дисплея, камерата, потребителския интерфейс и дизайна. Ние също така искаме да отворим врати към изцяло ново бъдеще чрез въвеждане на екосистема от интелигентни устройства, които помагат на нашите потребители да водят по-свързан живот ", заяви Питър Лий, генерален мениджър, Global Sales and Marketing в TCL Communication. "TCL PLEX е първото от нова гама устройства, които ще пуснем от следващата година, включително нашите 5G продукти и устройства със сгъваеми дисплеи."

Цветовете на екрана на TCL PLEX се засилват с 6-осно подобрение на тоновете за по-живи изображения. Ръбовете са усъвършенствани с 2D подобрение за по-ясни снимки и визуалните контрасти са по-впечатляващи, без да се прекалява с контрастното подобрение. С функция за конвертиране в реално време от SDR към HDR, TCL PLEX предлага подобрение на HDR видео с увеличен контраст, усилен цвят, по-ярки светлини и по-тъмни сенки.

Смартфонът разполага и с няколко режима на дисплея - "Адаптивен тон", "Режим на четене" и "Комфортен за очите режим". "Адаптивният тон" автоматично адаптира яркостта на дисплея и коригира цветовата температура, "Режим на четене" предлага подобно на четене на хартия усещане и позволява избиране на списък с често използвани приложения, при които този режим може да се прилага автоматично, "Комфортен за очите режим" намалява натоварването на очите, като премахва 66% от вредната синя светлина, излъчвана от екрана.

Самият дисплей е 6.53-инчов FHD + TCL Dotch ™, а TCL PLEX има 90% съотношение на екрана към тялото и дискретна предна камера, както и Qualcomm® Snapdragon ™ процесор.

TCL PLEX е оборудван с тройна основна камера с 48MP сензор Sony с 4k функция на запис и отделна специализирана видеокамера с водещ в индустрията 2MP с 2,9µm големина на пиксела, което помага за снимки с ниска осветеност. Оборудван с иновативен алгоритъм, TCL PLEX има възможност да интегрира автоматична яркост, автоматично намаляване на шума, супер разделителна способност, HDR и други в един AI модел в автоматичния режим на камерата. Потребителите могат също така да изберат режима "Super Night Mode", за по-детайлни изображения с по-голяма дефиниция, яснота и цвят в тъмното.

TCL PLEX се предлага в два цвята, вдъхновени от природата – Обсидиан Черно & Опал Бяло. Смартфонът ще е достъпен в края на 2019 на определени пазари в Европа, на препоръчителна доставна цена, стартираща от 329 евро.
още по темата

IFA 2019: TCL Communication показа новите си мобилни устройства Alcatel

Представените модели се стремят към оптимизирана производителност и изчистен стил и потребителско преживяване
09.09.2019 / 01:26

IFA 2019: Nokia представя пет нови устройства

Финландската марка готви два смартфона и три "ретро" телефона
05.09.2019 / 05:31
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.