Galaxy Fold на Samsung идва скоро, по-евтин модел на хоризонта

След месеци тестове и модификации, Samsung най-сетне е почти готова да започне доставките на своя смартфон от следващо поколение – Galaxy Fold. На официалния сайт на компанията отново се появи опция за предварителна регистрация за закупуване на устройството. Това все още не е предварителна поръчка, но може би е белег, че то скоро ще бъде пуснато в продажба.

Припомняме, Galaxy Fold е първият сгъваем смартфон на компанията, оборудван с гъвкав екран. В сгънато състояние на предният му панел е налице малък 4,6-инчов дисплей, но пи разгъване потребителят получава 7,3-инчов такъв, позволяващ едновременна работа на до три приложения и "drag-and-drop" подобно на компютър. Останалата част от хардуера е близка до Note 10+: процесор Snapdragon 855, 12GB RAM и 512GB вградена памет.

Колко точно ще са клиентите, готови да платят почти 2000 долара за устройство, което се прочу със сериозните си проблеми по време на първия опит да бъде пуснато в продажба е друга история. През април, буквално дни преди планираната официална премиера, Samsung рязко смени плановете си, след появата на сериозни проблеми в тестови бройки, раздадени на журналисти.

Galaxy Fold на Samsung идва скоро, по-евтин модел на хоризонта

През юли компанията обяви, че обновеният Galaxy Fold е готов за дебют. Samsung описа какво е променено спрямо първоначалния дизайн. Основните подобрения касаят механизма за сгъване на устройството и подсигуряването му срещу попадане на външни предмети зад дисплея, какъвто бе един от основните проблеми, отчетени през пролетта.

Препъването на Galaxy Fold обаче явно не разколебава компанията, че сгъваемите устройства ще са следващата гръмка новост при смартфоните. Според Bloomberg корейците работят върху по-малка версия на продукта, който се очаква в началото на 2020 г. и ще предложи 6,7-инчов екран.

Според наличната информация задаващото устройство ще се сгъва не по височина, като сега известния Fold, а по хоризнталата. Така в сгънат вид то ще придобива формата на квадрат, който лесно може да бъде пъхнат в джоба. Този форм-фактор звучи много логично, имайки предвид издължаването на дисплеите на съвременните устройства. Това може би означава и че Android както и приложенията ще могат да работят на подобен смартфон без необходимост от реинженеринг.

Също така, според наличните данни, Samsung работят и върху това второто поколение сгъваемо устройство да е по-евтино и по-тънко спрямо своя предшественик. Последното е важно, имайки предвид факта, че Galaxy Fold е по-дебел и скъп от два Galaxy Note 10. Разбира се, засега надали можем да очакваме чудеса в тази насока, но дори 20% редуциране на дебелината ще е постижение спрямо 17-милиметровия настоящ модел.

Съобщава се и че външният вид на смартфона се създава със съдействието на американския дизайнер Том Браун, основател на едноименна модната марка (Thom Browne). Явно от Samsung искат да привлекат вниманието не само гийковете, но и на онези потребители, обръщащи повече внимание на дизайна.
още по темата

Изследователи останаха разочаровани от издържливостта на Galaxy Fold

Тест показа, че устройството издържа доста по-малко сгъвания от заявеното от Samsung
04.10.2019 / 06:49

Samsung готви по-евтин вариант на Galaxy Note?

Според слух корейците работят върху доста по-достъпна версия на своя флагман, оборудван със стилус
26.09.2019 / 12:00

Xiaomi готви смартфон с извит по корпуса екран

Mi Mix Alpha идва с дисплей, почти два пъти по-голям от предния панел
24.09.2019 / 05:21

Samsung Galaxy A80 – "уау фактор"

Впечатлете приятелите си със завъртаща се камера
26.08.2019 / 11:17
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.