Дългоочакваната функционалност за следене на качеството и продължителността на съня в Apple Watch може би е по-близо, отколкото си мислите. Източници на 9to5Mac твърдят, че разполагат с детайли как ще работи тази функционалност и също така, че тя ще се появи на специалното събитие на 10-и септември, на което компанията ще представи и новите модели iPhone.

Технологията ще разчита на сензора за пулс на часовника, заедно със засичане на звуци и следене на движение. Освен подаването на информацията към Health приложението в iPhone, на самия часовник ще има специално Sleep приложение, което ще предлага бърз достъп до данните. Потребителите ще получават напомняния да заредят часовника си, преди да си легнат (логично, с оглед на скромния живот на батерията), както и възможност да използват аларми от Apple Watch - включително и само вибрация.

Повечето от тези функционалности отдавна са налични дори при по-ниския клас умни часовници и фитнес гривни, така че Apple както винаги е крачка назад. Друг голям въпрос е, дали потребителите всъщност ще имат нужда от ново устройство, за да ги ползват или ще се касае за софтуерен ъпдейт. В повечето случаи Apple обвързва новите функционалности и с нов хардуер, така че не е немислимо да видим и нова версия на Watch съвсем скоро.