HMD Global ще пусне 5G Nokia през 2020-а?

HMD Global е поредната компания, която разработва 5G устройство, като идеята е догодина на пазара да се появи 5G Nokia, която да предложи на потребителите новата технология на разумна цена. Според колегите от Digital Trends, телефонът на HMD Global ще се появи през 2020-а година и ще струва два пъти по-малко от останалите 5G устройства.

Това е възможност за HMD Global да капитализира новата технология, но предполагаемата 5G Nokia ще трябва да предложи същата или близка производителност до конкуренцията, за да се превърне в опция за потребителите. "Виждаме възможност за нас да предоставим 5G на потребителите в по-достъпния сегмент", казва Юхо Сарвикас от HMD Global в интервю пред Digital Trends. "Казвам достъпен като сравнение с това, което е налично днес на пазара. Ще се радвам да успеем да предложим 5G в устройство два пъти по-евтино от наличните днес", допълва той.

Разбира се, ако телеком мрежите не поддържат 5G няма особено значение колко хора разполагат с подобни телефони. Необходимо е да бъде изградена инфраструктура, преди подобни устройства да станат по-масови, a HMD Global вярва, че това ще се случи достатъчно бързо, за да предостави 5G в по-ниския ценови сегмент. Към момента тази технология изглежда като запазена за ултрависокия клас.

Nokia марката през последните месеци изглежда капитализира върху носталгията на хората с пускането на пазара на различни модели от миналото, така че ще бъде интересно да видим дали HMD Global могат да се борят и на другия фронт - на самата граница на технологичните възможности. Един евтин 5G телефон обаче ще бъде полезен най-вече за потребителите, защото конкуренцията не само сваля цените, но и подобрява качеството.
още по темата

Издържливият телефон Nokia 800 Tough вече е в България

Устройството идва с дълъг живот на батерията отговаря на военните стандарти на американската армия
24.10.2019 / 03:16

IFA 2019: Nokia представя пет нови устройства

Финландската марка готви два смартфона и три "ретро" телефона
05.09.2019 / 05:31

Кога смартфоните Nokia ще получат Android 10

Най-пресните устройства ще получат новата версия на ОС през последната четвърт на 2019-та
23.08.2019 / 04:15

Nokia се връща отново към историята – възражда и модела 2720

Възраждането на класиката, допълнена с поддръжка на приложения и LTE мрежи, ще е през септември
22.08.2019 / 03:40
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.