Приложението Google Go вече е достъпно в цял свят

Олекотената версия на търсачката, първоначално създадена за развиващите се пазари, спестява място за съхранение и мобилни данни на потребителите
През 2017 г. Google представи орязана версия на своята операционна система Android. Проектът беше насочен към развиващите се пазари като Индия и Бразилия, където липсата на достъп до мрежата е реален проблем. Android Go се появи със собствен пакет от олекотени приложения, включително браузъра Google Go, Gmail Go за електронна поща и Gallery Go за снимки, които работят безпроблемно на всякакви класове устройства.

Сега обаче, от компанията са решили да направят Google Go глобално достояние и приложението вече е достъпно в Google Play Store в световен мащаб, което позволява на повече потребители на Android да се възползват от възможностите за спестяване на мобилни данни.

Google Go е едва 7MB и използва по-малко данни и мощност за обработка от обикновеното приложение за търсене на Googlе. Това го прави идеално за всеки, който няма много място за съхранение на устройството си или добра връзка към интернет.

След като приложението беше представено през 2017 г., Google добави редица нови функции към него, за да стане то по-привлекателно за развиващите се пазари. Миналата година например компанията показа функция за четене, която може да рецитира онлайн текст на глас.

По-рано тази година, технологичният гигант добави и функционалност на Google Lens към опростената версия на търсачката, което всъщност увеличава размера на приложението до 7MB. Преди това Google Go е с размер 5MB. Тази функция използва камерата на устройството, за да разпознава текстове от реалния свят, след което ги изчита на глас.

Приложението също така поддържа гласово и GIF търсене, както и на изображения. Google Go e достъпно в момента в Play Store за потребители с операционна система Android 5.0 Lollipop или по-нова версия.
още по темата

Android 10: Нови, важни и интересни функции

Всеобхватен тъмен режим и обновени жестове
04.09.2019 / 06:40

Gamescom 2019: Google Stadia обяви поддръжка на още игри

Сред тях е и култовото заглавие на поляците от CD Projekt RED - Cyberpunk 2077
20.08.2019 / 12:57

Nokia се връща към дизайн от най-страшния период в историята си?

В задаващи се модели явно се отказват от камерата в стил iPhone X и се връщат към кръглия дизайн от Lumia 1020
19.08.2019 / 04:48
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.