Новите модели iPhone се оказаха разсекретени месец преди официалния анонс

Теч разкри характеристиките на тазгодишните смартфони на Apple
В интернет се появиха подробните технически показатели на тазгодишните все още необявени Apple iPhone-и. До премиерата на устройствата остава около един месец. По традиция компанията представя смартфоните си около средата на септември. Дебютът на миналогодишните такива например се състоя на 12 септември.

Настоящата информация е разпространена от YouTube канала EverythingApplePro, откъдето се позовават на свои източници. От самата Apple не коментират информацията и не потвърждават достоверността ѝ. Както и миналата година, се очертава анонс на три смартфона, обновяващи моделите от миналата година. По всичко личи, че 4-инчовият iPhone SE засега няма да се сдобие с наследник.

Според EverythingApplePro тазгодишните смартфони на компанията ще се казват iPhone 11 (наследник на iPhone XS), iPhone 11 Pro (заместващ XS Max) и iPhone 11R (идващ на мястото на настоящия XR). И трите апарата запазват широкия прорез в горната част на екрана. В него, както и преди, са поместени фронталната камера и сензори за работата на системата за разпознаване на лица Face ID. Все пак тази технология е подобрена – очаква се тя да е по-сигурна и да реагира по-бързо.

Както и миналата година R версията ще е с LCD IPS, а не с OLED матрица. Диагоналът ѝ ще е 6,1 инча. Размерът и разделителната способност на екраните на другите два модела засега не са ясни.

iPhone 11 и 11 Pro са базирани на новия процесор A13 Bionic, чиито спецификации ще станат ясни на предстоящия анонс. Заедно с него моделите ще бъдат оборудвани с по 4 GB RAM. Базовият обем на вградената памет вече няма да е 64, а 128 GB, като ще са налице варианти с 256 и 512 GB. Към момента на теча не е известно дали ще са налице модели с 1 TB памет.

Камерите на двата горни модела ще са разположени в квадратен модул на гърба. Показателите им са засекретени, но в характеристиките влиза запис на 4K видео с 30 кадъра в секунда, а пред една от матриците ще е разположена широкоъгълна оптика. Записът на звук ще бъде в стерео режим чрез усъвършенствани микрофони. Също така устройствата ще се оборудвани с изкуствен интелект, който ще се използва например при снимане на портрети. Алгоритмите ще позволяват снимане с трите камери едновременно и обединяване на информацията от тях за увеличаване качеството на портрета.

Ако информацията на EverythingApplePro се окаже вярна, новите смартфони на Apple на практика няма да се различават от миналогодишните. По всичко личи, че компанията продължава да разчита на дизайн, който експлоатира от 2017 г. От техническа гледна точка също не се очаква нищо наистина иновационно.
още по темата

Apple вече тества бета версията на iOS 13.1

Компанията определено не чака пускането на iOS 13.0
28.08.2019 / 10:58

Samsung премахна клипчета, свързани аудио жаковете в своите по-стари смартфони

Сравнително доскоро компанията буквално се подиграваше на Apple за отсъствието на 3,5 мм жак в iPhone
09.08.2019 / 02:45

$1 млн. награда за откриване на недостатъци в сигурността на iPhone

Аpple предлагат рекордно заплащане за експертите, които успеят да достъпят ядрото на знаковото за компанията устройство от разстояние, без допълнителна помощ
09.08.2019 / 09:54

iPhone ще има сензор за пръстов отпечатък в самия дисплей през 2021

Очаква се обаче и лицевото разпознаване да се запази като опция
06.08.2019 / 10:16
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.