Mate X на Huawei излиза на пазара най-рано през ноември

Това е поредното забавяне на първия сгъваем 5G флагман на китайската компания, който трябваше да се появи още в средата на годината
Mate X на Huawei привлече доста внимание по време на Mobile World Congress по-рано тази година като един от първите сгъваеми 5G смартфони на пазара. За съжаление на тези, които искат си го бяха заплюли още тогава обаче, той ще бъде наличен едва през четвъртото тримесечие – значително по-късно от първоначално очакваното.

Включващ 8-инчов сгъваем дисплей с резолюция 2480х2200 и съотношение 9:8, Huawei Mate X се очакваше да се появи на пазара в средата на 2019 г. В един момент представянето му беше отложено за септември, но наскоро компанията обяви, че той ще бъде достъпен най рано през ноември, съобщава TechRadar. За радост на потребителите, се очаква това забавяне да е последното, тъй като китайският технологичен гигант няма нетърпение да започне да продава своето водещо 5G устройство преди празничния сезон на продажбите в Европа и САЩ.

Според TechRadar компанията е трябвало леко да преработи Mate X в сравнение с показаното по време на MWC.

Причините, заради които Huawei трябваше да отложи пускането на своя флагман Mate X до ноември, все още не са напълно ясни. Очевидно е, че някои промени в дизайна са отнели време за внедряване и тестове. Междувременно Huawei се сблъска с редица предизвикателства, свързани с работата ѝ с партньори като Google, след като през май компанията беше добавена в "черния списък" с юридически лица на САЩ.

Имайки предвид факта, че говорим за смартфон, който ще струва 2000 долара, е естествено също така Huawei да се стреми да представи един продукт без никакви слабости и компромиси.
още по темата

Xiaomi готви смартфон с извит по корпуса екран

Mi Mix Alpha идва с дисплей, почти два пъти по-голям от предния панел
24.09.2019 / 05:21

Приложението Google Go вече е достъпно в цял свят

Олекотената версия на търсачката, първоначално създадена за развиващите се пазари, спестява място за съхранение и мобилни данни на потребителите
21.08.2019 / 02:14
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.