$1 млн. награда за откриване на недостатъци в сигурността на iPhone

Аpple предлагат рекордно заплащане за експертите, които успеят да достъпят ядрото на знаковото за компанията устройство от разстояние, без допълнителна помощ
Apple предлага на изследователите по киберсигурност до 1 милион долара за откриването на недостатъци в iPhone. Това е най-голямата награда, предлагана от компания за защита срещу хакери, която донякъде се обуславя от факта, че живеем във време на все по-чести правителствени домогвания до частни мобилни устройства на дисиденти, журналисти и правозащитници.,

За разлика от други доставчици на технологии, досега Apple предлагаше награди само на изследователи, специално ангажирани с опити да намерят недостатъци в нейните смартфони и облачни архиви.

На годишна конференция по сигурност Black Hat в Лас Вегас в четвъртък обаче, компанията обяви, че ще отвори процеса за всички изследователи, като ще добави също така софтуер за Mac и други цели, предлагайки щедро възнаграждение за най-значимите открития.

Голямата награда от 1 милион долара ще бъде връчена само за отдалечен достъп до ядрото на iPhone без никакви действия от страна на притежателя на устройството. Предишната най-висока награда, обявена от Apple, беше 200 000. Тогава тя беше връчвана на тестери, които докладват за грешки, подлежащи на коригиране чрез актуализация на софтуера, вместо информацията да бъде предавана на злонамерени играчи.

С обявената награда, Apple следва практиката на редица американски правителствени контрактори, които обикновено плащат за подобни тестове суми от порядъка на 2 милиона долара. Но компанията не спира дотук, а предприема и някои допълнителни крачки за улесняване на изследванията, включително предлагането на модифициран телефон, при който някои мерки за сигурност са деактивирани.
още по темата

Новите модели iPhone се оказаха разсекретени месец преди официалния анонс

Теч разкри характеристиките на тазгодишните смартфони на Apple
16.08.2019 / 04:41

Apple ще принуди Facebook да промени Messenger и WhatsApp

С iOS 13 приложенията вече няма да могат да работят на заден фон
07.08.2019 / 11:08

iPhone ще има сензор за пръстов отпечатък в самия дисплей през 2021

Очаква се обаче и лицевото разпознаване да се запази като опция
06.08.2019 / 10:16

Google тества услуга за абонаментен достъп до платени приложения

Pay Pass ще дава достъп до услуги игри срещу месечна такса
02.08.2019 / 03:18
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.