Huawei показва Hongmeng OS до края на седмицата?

Според Global Times това ще се случи по време на конференция за разработчици на 9 август
Нови публикации твърдят, че Hongmeng OS, алтернативната операционна система на Huawei, която се очаква евентуално да замени Android в устройствата на китайския технологичен гигант, може да бъде представена съвсем скоро. Информацията идва от китайския държавен вестник Global Times и, разбира се, трябва да се приема с доза скептицизъм, но пък съдържа няколко ключови подробности, които трябва да бъде възможно да се проверят в обозримо бъдеще.

На първо място, според съобщенията Huawei ще покаже Hongmeng OS на своята конференция за разработчици, която стартира този петък, 9 август, в Донгуан, Китай. От компанията заявяват, че софтуерът е предназначен предимно за IoT устройства, въпреки че първо ще се появи на смарт телевизорите Honor, според информация на Reuters.

Публикациите сравняват Hongmeng OS с Fuchsia на Google – експериментална операционна система, разработвана от американската компания. Освен това се казва, че тя е изградена около микро-ядро, така че да може "по-добре да приспособява изкуствения интелект и да работи на множество платформи".

Global Times твърди, че процесът по създаването на смартфон, задвижван от Hongmeng OS, е в много напреднал етап и вече се провеждат тестове. Първото устройство може да дебютира заедно с флагмана Mate 30 Pro на Huawei по-късно през годината, като датата на официално представяне е определена за четвъртото тримесечие. Очаква се устройството да е представител на ниския или средния клас с цена около 288 долара.
още по темата

Mate X на Huawei излиза на пазара най-рано през ноември

Това е поредното забавяне на първия сгъваем 5G флагман на китайската компания, който трябваше да се появи още в средата на годината
16.08.2019 / 10:33

Huawei представи операционната система Harmony, която ще замени Android

Новата ОС ще се използва в най-различни устройства, но първо ще се появи в телевизори
09.08.2019 / 12:35

Стартират предварителните продажби на новия Samsung Galaxy Note10|10+

При връщане на свой стар смартфон, потребителите ще могат да се възползват от 200 лева отстъпка за двата модела
08.08.2019 / 11:56

Google разкри мултиплейър поддръжка в Stadia

Компанията сподели повече детайли за проекта в Q&A сесия
09.07.2019 / 12:04

Huawei: Преходът към собствена ОС ще лиши Android от стотици милиони потребители

Предстои ли "балканизация" на мобилните платформи?
27.06.2019 / 12:21
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.