Amazon ще предлага моден асистент

Personal Shopper дава достъп до стилист, който избира дрехи според вашите вкусове
Приключенията на Amazon в света на модата обикновено не впечатляват никого, но последната идея на компанията може да се окаже добра – някой друг да ви помага за избора на облекло. Гигантът в електронната търговия стартира платформата Personal Shopper, част от услугата Prime Wardrobe, която за 5 долара на месец отгоре към Prime абонамента дава достъп до стилист, който избира дрехи според вашите вкусове. Започвате с проучване, което ви помага да зададете вашите предпочитания и мерки (плътно прилягане, ретро вид и дълъг торс или крайници и т.н.), а след това да поддържате връзка със стилиста си чрез приложението на Amazon, за да прецизирате избора си.

Понастоящем услугата е ограничена до жени в широк диапазон от размери, но в близко бъдеще се очаква да бъдат активирани и услуги за мъже. Не е ясно дали стилистът ще наблегне на любимите ви марки, но пък и не това е основният смисъл. Новата услуга е насочена по-скоро към хората, които нямат време да пазаруват, не знаят откъде да започнат или искат да опитат нещо извън обичайния си вкус и предпочитания.

Тази услуга има шанс да просъществува, тъй като Amazon вече натрупаха сериозен опит в доставките и търговията с дрехи. Компанията не може да се сравнява все още със специализираните магазини на различните марки, но пък може да се възползва от огромния си набор от оферти в своя каталог, за да ви предостави персонализирано преживяване, което много от брандовите магазини не могат. Не е същото като да имате свой моден консултант, но пък може да е достатъчно близко като резултат.

Едно от основните предимства на платформата на Amazon спрямо конкурентните предложения е възможността да визуализирате това, което ще получите.
още по темата

Жените в Европа избират семейните технологии

Умните високоговорители, увеличават доверието сред европейците да купуват, използват и притежават потребителска електроника
29.10.2019 / 08:33

Всичко, което Amazon обявиха на събитието Alexa 2019

В последните месеци на годината Amazon обявяват цяла орда от нови хардуерни устройства
29.09.2019 / 06:40

Кой дигитален асистент е най-добър?

Проучване на Loup Ventures хвърля светлина върху работата и ефективността на Alexa, Siri и Google Assistant
26.08.2019 / 10:44

Google потвърди че Pixel 4 ще поддържа управление без докосване на екрана

Оказва се, че слуховете отново са били верни
30.07.2019 / 01:02
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.