Nokia 9.1 идва с подобрена камера и нов процесор в края на годината

Излезият тази година Nokia 9 PureView разочарова феновете на марката, предлагайки (сравнително) остарял хардуер, мудна работа при снимане, и не чак толкова качествени изображения. Въпреки това, както заключихме и ние, идеята за използване на няколко камери и обединяване на информацията от тях в една снимка явно има потенциал. Доказателство за това е появил на сайта Nokiapoweruser слух, че финландците възнамеряват да представят наследник на модела още тази година.

Първоначално плановете са били новият Nokia 9.1 PureView да види бял свят през третото тримесечие на 2019-та, но в HMD Global са взели решение да поработят допълнително върху устройството и сега се очаква то да се появи на пазара през последната четвърт на годината.

Компанията работи заедно с Light върху модула с камери, както и върху софтуера, обединяващ информацията от тях. Според източниците на сайта ключова силна страна на новия смартфон трябва да бъде снимането при по-слаба светлина. Активно се работи и върху видео възможностите.

Nokia 9.1 PureView се очаква да бъде базиран на последната хардуерна платформа на Qulacomm – Snapdragon 855 и да поддържа 5G мрежи. Устройството ще бъде нов дизайн, като предната камера ще се намира в кръгъл прорез в екрана.

Имайки предвид, че смартфонът се очаква най-рано през есента, то може да се заключи, че той ще дойде и с най-новата операционна система от Google – Android Q.
още по темата

IFA 2019: Nokia представя пет нови устройства

Финландската марка готви два смартфона и три "ретро" телефона
05.09.2019 / 05:31

Nokia се връща към дизайн от най-страшния период в историята си?

В задаващи се модели явно се отказват от камерата в стил iPhone X и се връщат към кръглия дизайн от Lumia 1020
19.08.2019 / 04:48

Стартират предварителните продажби на новия Samsung Galaxy Note10|10+

При връщане на свой стар смартфон, потребителите ще могат да се възползват от 200 лева отстъпка за двата модела
08.08.2019 / 11:56

Samsung представи процесора Exynos 9825

Това е първият чип за смартфон, създаден с помощта на 7-нанометрова EUV силиконова технология
07.08.2019 / 10:30
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.