Oppo елиминира рамките в смартфоните със своя Waterfall дисплей

Мина едва година откакто китайците от Vivo и Oppo показаха смартфони с безрамкови дисплеи, а с сега имаме нова мода - Waterfall дисплей. По-рано днес Oppo показа прототип на устройство с въпросната технология - 88-градуса радиус от двете страни на дисплея. Когато потребителите гледат този телефон фронтално, изглежда сякаш държат в ръцете си само дисплей.

Oppo обаче не сподели повече детайли за устройството - спецификации или дата на официален дебют, както и информация дали подобен дисплей е по-чуплив от конвенционалните и по-малко извити. Сигурно не е изненадващо, че изтекла информация подсказва, че и Vivo работят върху нещо подобно, което вероятно ще видим в следващия флагшип - NEX 3.

Разбира се, много от нас очакват масовото разпространение на телефоните с гъвкави дисплеи - Samsung например вече има нова дата за дебют на Samsung Galaxy Fold, а Huawei Mate X няма да закъснее. Технологията за поставяне на селфи камерата под дисплея също се очаква да се появи скоро и да премахне досадните прорези и изскачащите камери. Докато тези технологии обаче се наложат, ще трябва да се задоволяваме с Waterfall дисплеи и други подобни компромиси.

Oppo елиминира рамките в смартфоните със своя Waterfall дисплей

още по темата

Смартфонът с най-бързо зареждане: 4000mAh за 30 мин.

Oppo Reno Ace идва с 65W зарядно и 90Hz дисплей
11.10.2019 / 03:42

В Австралия отвори врати пътуващ 5G хотел

Сърцето на хотела са смартфонът Oppo Reno, 5G свързаност и технологии за AI и AR
16.08.2019 / 01:13
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.