Преди да се появи на пазара, чухме доста гръмки обещания за революционния смартфон Hydrogen One. Реалността обаче се оказа доста по-мрачна - екранът на телефона беше с лошо качество, маркетираните фото възможности бяха разочароващи, а самият софтуер на камерата - сякаш от миналия век. Компанията производител RED, която стои зад професионалните камери, използвани в много холивудски продукции, обаче смята, че вината за това е в китайския производител на устройството.

Официални лица от RED заявиха, че китайците не са доставили нужното качество, но е било късно и невъзможно да бъдат решение проблемите на телефона. Компанията в момента работи над втора версия - Hydrogen Two, която ще бъде изработена от друг производител, който би трябвало да е способен да отговори на изискванията на RED. Компанията работи също така върху обещания и доста хайпнат допълнителен модул за камерата, който трябва да работи и с двете версии на телефона.

Засега няма официална информация кога можем да очакваме Hydrogen Two или камера модула, но от RED казват, че настоящите собственици на Hydrogen One ще получат изключително преференциални условия при покупка на новия телефон.