Samsung патентова телефон с изскачащ дисплей

След по-малко от месец ще станем свидетели на Galaxy Unpacked Event, където ще бъдат представени Samsung Galaxy Note 10 моделите на корейците. На това събитие може би ще получим и нова дата за иновативния Galaxy Fold, който срещна толкова пречки и проблеми в началото на жизнения си път. Не искаме да избързваме твърде много, но нашите холандски приятели от LetsGoDigital са забелязали интересен патент, който Samsung биха могли да използват за следващия Galaxy S11 или Note през 2020-а година.

Samsung патентова телефон с изскачащ дисплей

© Ilse Jurrien, LetsGoDigital


Обикновено технологичните компании от ранга на Samsung патентоват десетки и дори стотици дизайни, някои от които много футуристични и няма никаква гаранция, че някой от тях ще стане реалност (подобно на сгъваемите очила за добавена реалност, за които вече писахме). Този път обаче идеята изглежда не толкова сложна за реализация.

Samsung патентова телефон с изскачащ дисплей

© Ilse Jurrien, LetsGoDigital


Патентът за дизайн е подаден от Samsung Electronics в края на 2018 г. към KIPO (Корейска служба за интелектуална собственост). Той е одобрен в края на май, след което патентът е публично публикуван на 24-и юни 2019 г. Включени са 14 скици, на които може да се види модерен смартфон, с така познатия заоблен край на дисплея на Samsung. Особеност на този модел е възможността за удължаване на ширината на телефона, като по този начин повърхността на екрана се увеличава с около 50%.

Samsung патентова телефон с изскачащ дисплей

© Ilse Jurrien, -


Самият механизъм вероятно изтегля екрана надясно, като допълнителната част е извита и скрита в корпуса. Задната камера е преместена в горния десен ъгъл, което е логично позициониране, имайки предвид разширяемия екран. И накрая, в корпуса няма достатъчно място за поставяне на предната и задната камера на едно и също място. Освен това, разширяемият екран гарантира, че системата на камерата не може да бъде позиционирана отляво.
още по темата

Samsung ще пусне Galaxy Fold през септември

Новото устройство ще бъде достъпно на "избрани пазари"
25.07.2019 / 10:46

Samsung ще обяви следващия Galaxy Note на 7 август

Това ще се случи по време на събитието Unpacked, което ще се проведе в Ню Йорк
02.07.2019 / 01:49
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.