Свършено е с ореола на мистерия, който Samsung се опитваше да поддържа около Galaxy Note 10. Смартфонът ще бъде официално представен на 7-и август, но MySmartPrice и WinFuture са успели да се доберат до снимки, които изглежда са тези, предвидени за официалната маркетинг кампания на корейците. Както се очакваше, телефонът свива още рамките около дисплея в опит да предложи изцяло заета от екран предна част. Практически рамки почти няма - единствено дупката за селфи камерата смущава окото.

Интересно е как Samsung са заели някоя и друга идея от Huawei в дизайна и разположението на основните камери. Три камери, разположени вертикално (четири, ако броим и сензора за дълбочина), заедно с иридесцентен гръб напомнят много за последните Huawei P30 Pro телефони. S-Pen писалката също присъства в уравнението, като тя ще бъде в два цвята - син и черен, в зависимост от цвета на телефона.

Изтеклите снимки не казват много за това какво ще има във вътрешността на телефона, но най-вероятно говорим за Snapdragon 855 (или Exynos в Европа), 8GB RAM и различни варианти за вградена памет - от 256GB до 1TB. Според колегите от SamMobile, Galaxy Note 10+ ще има и 5G версия. Преди известно време във Forbes се появиха слухове, че S-Pen е компрометирал капацитета на батерията в Note 10 и той е намален с 800mAh. За всички технически подробности обаче ще трябва да почакаме до началото на август.