Кой е главният недостатък на дисплеите в съвременните смартфони

Основателят на компанията Display Mate, специализирана в тестването на екрани, споделя своето мнение
Производителите на смартфони трябва да решат проблема с поведението на дисплеите при естествено осветление, съобщава Ice Univerce, цитирайки изказване на Реймънд Сонейра, основател на компанията Display Mate, която се занимава с тестване на екрани и предлага оборудване за тяхното калибриране.

По думите на Сонейра тази слабост на компонентите все още не е решена и този който се справи с нея ще получи сериозно конкурентно предимство на пазара.

С подобно твърдение лесно може да се съгласи всеки – дисплеите дори на скъпи модели мобилни устройства става трудни за употреба, когато попаднат под ярка дневна светлина. При по-силно слънце пък за прочитане не иформацията често се налага да се напрягаме и дори да търсим сянка.

Отбелязва се още, че производителите днес вървят в друга посока. Те са заети не с подобряването поведението на екраните при ярка дневна светлина, а с повишаване на честотите на опресняване – до 90 и повече херца. По думите на Реймънд Сонейра обаче това няма да доведе до сериозно увеличаване на качеството на мобилните дисплеи.
още по темата

Huawei с кампания за 50% отстъпка за смяна на дисплей

Промоцията обхваща извънгаранционен ремонт на избрани модели
13.06.2019 / 08:32

Сгъваемите смартфони идват, но не точно сега

Въпреки че в края на миналата година основните производители обещаха още в началото на 2019 г. да пуснат на пазара свои разработки, различни обстоятелства провалиха плановете им
27.05.2019 / 02:35
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.