iPhone 11 се очертава да бъде най-скучният до момента

Радикални нововъведения се очакват едва през 2020 г.
Смартфоните на Apple, които се очакват в края на лятото се очертава да бъдат най-скучните до момента от анонса на първия iPhone през 2007 г. Съдейки по "разхождащи се" из интернет изображения на SlashLeaks новите устройства ще получат остарял дизайн и малко нововъведения в сравнение с 2018 г.

Според наличната информация iPhone 11 (не е сигурно, че така ще казват новите смартфони) на практика няма да се различават от миналогодишните модели на Apple. Дизайнът на практика се очертада да е индентичен, като е добавена само трета камера на гърба.

През последните години единственият радикално нов смартфон на компанията бе iPhone X от 2017 г. От него тръгна радикалният елемент от екстрериора, който се оказа изкопиран на практика от всички производители на такива устройства – прорезът в екрана (т.нар. "ноч"). Той бе свързан с увеличената площ на дисплея и въвеждането на системата за разпознаване на лица Face ID, която до онзи момент беше без аналог.

В същия iPhone X компанията се отказа от системата за пръстови отпечатъци Touch ID. През 2018 г. Apple представи моделите iPhone XS, Xs MAX и "бюджетния" XR, които от гледна точка на дизайна на практика също не предлагаха нищо ново. С други думи iPhone 11 се очертава да е с двугодишна визия.

Друг възможен дизайн на "iPhone 11"

Друг възможен дизайн на "iPhone 11"


Все пак, новите модели на компанията може да се различават от миналогодишните но не на всички пазар. По данни не Global Times е възможно компанията да представи смартфони без Face ID за китайския пазар. От там вече са предлагали устройства с уникални функции за този пазар – през 2018 г. жителите на КНР можеха да си купят iPhone, поддържащ работа с две физически SIM карти. Вместо Face ID се очаква завръщане на Touch ID – защо не вградена в екрана.

Споменатият трети модул за основната камера действително би могъл да отличи новите устройства, но по данни на ZDNet Apple не възнамерява да подобрява алгоритмите за обработка на изображенията. Т.е. е възможно допълнителната оптика да не доведе до особено подобрено качество на снимките.

Също така тази година се очаква смартфоните на Apple да бъдат оборудвани с USB-C портове, вместо с досегашните Lightning такива.
още по темата

Новите модели iPhone се оказаха разсекретени месец преди официалния анонс

Теч разкри характеристиките на тазгодишните смартфони на Apple
16.08.2019 / 04:41

iPhone ще има сензор за пръстов отпечатък в самия дисплей през 2021

Очаква се обаче и лицевото разпознаване да се запази като опция
06.08.2019 / 10:16

Стана ясно защо главният дизайнер на Apple напусна компанията

В компания, която се занимава само с печелене на пари няма място за творчески личности
02.07.2019 / 11:31

Apple се отказва от iTunes за компютри

Популярното приложение ще бъде заменено с три нови
03.06.2019 / 12:54
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.