Samsung е готова с редизайна на Galaxy Fold

Междувременно корейците гледат и към бъдещето след смартфоните
Samsung Electronics е завършила редизайна на своя първи сгъваем смартфон, Galaxy Fold, който трябваше да види бял свят преди два месеца. Според първоначалния план устройството щеше да излезе официално на 26 април, a доставките в Европа да стартират от 3 май. Проблеми с дисплея в първите бройки, получени за ревюта от журналисти, обаче наложиха отлагане на премиерата.

По данни на Bloomberg Samsung е в последен стадий на създаване на нова комерсиална версия на смартфона, но засега няма насрочена нова дата за пускането му в продажба.

Една от причините, довели до проблемите с тестовите устройства, бе наличието на протектор върху екрана, който от ревюиращите бе взет за защитен филм, който се премахва преди употреба. Действително, много устройства идват с такова фолио, предпазващо предния панел по време на производството и транспорта. В случая обаче този материал е важен за поддържане опъна и правилната форма на дисплея при негово прегъване. За да реши този проблем от компанията са увеличили размера на протектора и сега той края на рамката около екрана.

Ако горното звучи лесно за коригиране, но следващата слабост в Galaxy Fold вероятно е наложила дългото забавяне. Става въпрос за реинженеринг на пантата, осигуряваща сгъването на устройството. В първата му версия се оказа, че разстоянието между нея и дисплея е прекалено голямо и попадащи зад екрана външни обекти водят до неговата повреда. Съобщава се, че новия вариант пантата прилепва плътно.

Очаква се скоро компанията да започне да доставя ключови компоненти за устройството, като дисплеи и батерии, в завод във Виетнам.

На 7 август предстои поредно издание на събитие на Samsung, наречено Galaxy Unpacked, на което ще бъдат представени нови таблети, както и следващият флагмански смартфон Note 10. Малко вероятно е обаче тогава да се състои премиерата и на Galaxy Fold, твърдят източниците на Bloomberg.

Ди Джей Кох

Ди Джей Кох


Междувременно от компанията гледат и към бъдещето

след смарфтона,

което може да настъпи относително скоро. Главният изпълнителен директор на Samsung Electronics Ди Джей Кох заяви пред медии, че след половин десетилетие хората може да престанат да ползват смартфони.

"Изминалите десет години бяха ерата на смартфона – споделя той за The Independent. От тази година с навлизането на 5G и Изкуствения интелект започва нова епоха." Ди Джей Кох предвижда постепенно преминаване към умни носими устройства през идните около пет години. В този смисъл категорията на сгъваемите смартфони може да се окаже мимолетна и да продължи едва няколко години.
още по темата

Samsung ще пусне Galaxy Fold през септември

Новото устройство ще бъде достъпно на "избрани пазари"
25.07.2019 / 10:46

Samsung ще обяви следващия Galaxy Note на 7 август

Това ще се случи по време на събитието Unpacked, което ще се проведе в Ню Йорк
02.07.2019 / 01:49

Huawei отлага премиерата на сгъваемия си смартфон

Конкурентът от Samsung пък няма да види бял свят и през юли
17.06.2019 / 11:52
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.