Huawei ще получи Android Q поддръжка за последните си устройства

Водещите серии P30 и Mate 20 също са част от положителния списък с модели на компанията
Huawei обяви, че всички наскоро пуснати на пазара устройства ще получат поддръжка за Android Q. В своя публикация в Twitter, насочена към потребителите в Обединеното кралство, от компанията са категорични, че предстоящите софтуерни актуализации на Google ще бъдат изцяло достъпни за последните модели мобилни устройства.

Huawei също така разсейва някои от най-често срещаните митове, с които са обрасли новините за близкото бъдеще на компанията. В тази връзка от китайския технологичен гигант обръщат специално внимание, че американските приложения като Facebook и Instagram ще продължат да бъдат достъпни, както и че няма промени в съществуващите гаранционни споразумения.

Устройствата, за които се потвърждава, че ще получават актуализации, включват водещите серии P30 и Mate 20, както и бюджетни опции като P Smart 2019. Поддръжката ще се простира назад до серията Mate 10 от 2017 година.

Според вътрешна информация серията Honor 20 също ще продължи да получава актуализации. Подмарката на Huawei се надява също така това да засегне и нейните апарати от миналата година.

В последно време много потребители бяха загрижени за бъдещето на телефоните си, след като Huawei бе добавена в "черния списък" на компаниите, поставени под запрещение в САЩ. Ако това решение продължи да бъде факт, Huawei ще имат достъп само до версията на Android с отворен код, което ще накара компанията да ускори разработката на собствената си операционна система.

Представянето на компактния сгъваем смартфон Mate X вече беше отложено поне до есента, а новият модел Mate 30 все още е обвит в несигурност. Като цяло бъдещето на Huawei след август остава неясно, но настоящите потребители на марката поне могат да спят спокойно, тъй като устройствата им ще продължат да работят както и досега.

Ето и пълният списък на устройствата на Huawei, за които е потвърдено, че ще продължат да получават поддръжка за Android Q:

P30 Pro
P30
Mate 20
Mate 20 Pro
PORSCHE DESIGN Mate 20 RS
P30 lite
P smart 2019
P smart + 2019
P smart Z
Mate 20 X
Mate 20 X (5G)
P20 Pro
P20
Mate 10 Pro
PORSCHE DESIGN Mate 10
Mate 10
Mate 20 Lite
още по темата

Android вече нямa да носи имена на сладкарски изделия

Новата версия ще се казва просто Android 10
23.08.2019 / 01:15

Huawei представи своя първи 5G смратфон

Устройството е изградено на базата на миналогодишния флагман Mate 20X, но са налице и важни разлики
26.07.2019 / 03:07

Facebook следи слуховете за себе си със специализиран софтуер

Разработен през 2016 г., Stormtracker е бил използван за следене на различни публикации, злепоставящи компанията
09.07.2019 / 11:20

Тръмп временно смекчи санкциите срещу Huawei

Компанията отново има достъп до някои американски технологии
01.07.2019 / 04:17
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.