Xiaomi представи нова загадъчна марка смартфони за младежи

Устройствата с бранда CC са предназначени за творчески личности и любителите на селфита
Генералният директор на Xiaomi Лей Юн представи нова марка смартфони, насочена към млади потребители. Тя се казва CC, което се разшифрова като Colorful & Creative (Цветни и креативни), а за разработката на продуктите в нея ще отговаря екип, наречен Chic & Cool 90.

Не е ясно какъв смисъл носи цифрата 90. Не е изключено това да е броят на сътрудниците в подразделението. Известно е обаче, че екипът се състои от "млади хора с обширни знания в областта на изкуството, а продуктите им ще бъдат ориентирани към младите модни законодатели".

Струва си да се отбележи, че новият бранд е тясно свързан с компанията Meitu, с която Xiaomi сключи договор миналата година. По силата му втората ще пуска устройства на Meitu, активно използвайки нейни технологии, като например такива за разкрасяване на снимки.

По думите на Лей Юн смартфоните от новата марка ще се създават в рамките на концепцията Xiaomi X Meitu AI Aesthetics Lab. По всяка вероятност това означава симбиоза между хардуер на Xiaomi и софтуер на Meitu.

Xiaomi представи нова загадъчна марка смартфони за младежи

В близко бъдеще се очаква да бъдат представени първите продукти на новия бранд – CC9 и CC9e. Деветката в имената е свързана с годишнината от създаването на Xiaomi. Неотдавна в Мрежата се просмука изображение на CC9 (горе). Ако това, което виждаме на него е вярно, то се задава смартфон с минимални рамки и завъртащ се напред модул с камери. Т.е. за селфита вероятно ще се използва основният сензор на смартфона. На корпуса обаче се вижда надпис Meitu (а не Xiaomi).

Сред особеностите на смартфоните се споменава наличие на тройни камери. Предполага се, че устройствата ще са изградени на базата на вече съществуващи модели на Xiaomi, като например Mi 9.

С появата на новата марка Xiaomi ще разполага общо четири такива. Освен новата CC и своята едноименна такава, компанията продава устройства с брандовете Redmi и Pocophone.
още по темата

Redmi показа как ще изглеждат снимки от смартфон с 64-мегапикселова камера

Обещават ни свръхвисоки резолюция и детайли
23.07.2019 / 05:03

Xiaomi обяви кога ще представи първите смартфони от серията CC

Очаква се компанията да покаже едно-две устройства, насочени към млади хора
25.06.2019 / 11:08

Xiaomi и Oppo показаха селфи камери скрити зад екраните

Идва ли краят на епохата на ночовете?
04.06.2019 / 10:53

Xiaomi ще продава ноутбуци под марката Redmi

Първият модел ще е с 14-инчов екран
14.05.2019 / 05:22

Xiaomi ще вдига цените на смартфоните си?

В момента компанията продава устройства с минимална и дори нулева надценка
07.03.2019 / 02:31
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.