Huawei отлага премиерата на сгъваемия си смартфон

Конкурентът от Samsung пък няма да види бял свят и през юли
Huawei възнамерява да започне продажбите на своя първи сгъваем смартфон, Mate X, значително по-късно от планираното. Според мрежови източници причината са санкциите, наложени на компанията от администрацията на президента Доналд Тръмп.

По време на анонса на апарата бе съобщено, че доставките ще започнат в края на юни. Представители на компанията подчертават, че смартфонът задължително ще бъде пуснат в продажба. Сега като ориентировъчен срок се сочи месец септември. Той ще се предлага в страните с развита 5G инфраструктура.

Като основна причина за забавянето се сочи поместването на компанията в американския "черен списък". Поради тази причина с нея не могат да се сътрудничат редица американски, европейски и японски доставчици.

Налице обаче са и други причини. След проблемите с конструкцията на другия очакван сгъваем смартфон, Galaxy Fold на Samsung, в Huawei са взели решение да не бързат и да проведат допълнителни тестове на своето устройство.

От компанията отбелязват още, че Mate X ще работи под управлението на Android и ще разполага с услугите на Google. По всяка вероятност това ще е възможно тъй като апаратът е сертифициран преди въвеждането на санкциите.

Huawei отлага премиерата на сгъваемия си смартфон

Дебютът на споменатия Galaxy Fold бе отложен заради бързо излизащи от строя дисплеи, като след това бе съобщено, че компанията работи върху конструкцията на пантата, осигуряваща прегъването на устройството. То трябваше да види бял свят още в края на април.

Досега Samsung не обявявала никакви срокове, но все пак очакванията бяха, че Galaxy Fold ще види бял свят през юни. С наближаването на този месец погледите се насочиха към юли. Сега представител на компанията е отрекъл последната доза слухове. Преди това последната доза новини от нея отпреди седмица, когато бе съобщено за очаквани новини през "идните седмици".

Вижте нашите впечатления от Mate X, когато той гостува в София:

още по темата

Samsung е готова с редизайна на Galaxy Fold

Междувременно корейците гледат и към бъдещето след смартфоните
03.07.2019 / 03:47

Huawei ще получи Android Q поддръжка за последните си устройства

Водещите серии P30 и Mate 20 също са част от положителния списък с модели на компанията
24.06.2019 / 02:28

Galaxy Fold бе отложен още веднъж, няма да се появи през юни

Като възможност вече се спряга юли
29.05.2019 / 11:31
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.