САЩ временно вдигна забраната срещу Huawei

Американски компании могат да продължат взаимоотношенията си с китайците още 90 дни
САЩ временно смекчи забраната за търговски отношения с китайската компания Huawei, давайки възможност на американски организации да правят бизнес доставчика още 90 дни. Според обясненията на тамошното министерство на търговията, въпросният период има за цел да даде време за пренасочване към други доставчици.

Huawei все още има забрана да купува щатски продукти. Но временната оторизация позволява на Huawei да прави специфични транзакции, за да поддържа сегашните мрежи и да предлага софтуерни обновления на съществуващите смартфони.

Преди няколко дни Huawei бе поместена в "черен списък" на американското правителство, с което ще ѝ бъде забранено да придобива компоненти от американски доставчици без изрично разрешение. Преди това пък президентът Тръмп подписа указ, с който на американски компании бе забранено да използват телекомуникационно оборудване от фирми, които "представляват риск за националната сигурност".

Последва решение на Google да прекрати бизнеса си китайския производител на смартфони. От там заявиха, че просто "се съобразяват с указа и оценяват последиците". Това би означавало, че бъдещите устройства на компанията няма да имат достъп до магазина, за приложения и услугите на Google.

Повече на Computerworld.bg
още по темата

Huawei с кампания за 50% отстъпка за смяна на дисплей

Промоцията обхваща извънгаранционен ремонт на избрани модели
13.06.2019 / 08:32

Най-големият асемблатор на смартфони на Huawei прекрати тяхното производство

Компанията изпълнява разпорежданията на американското правителство
29.05.2019 / 05:34

Сгъваемите смартфони идват, но не точно сега

Въпреки че в края на миналата година основните производители обещаха още в началото на 2019 г. да пуснат на пазара свои разработки, различни обстоятелства провалиха плановете им
27.05.2019 / 02:35
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.