Motorola представи смарфтон с камера за нощни снимки

Смартфон за партита?
Смартфон с камера оптимизирана за работа при по-ниска осветеност представи Motorola. Моделът One Vision идва с 48-мегапикселов основен сензор, технологията QuadPixel и оптимизации базирани на изкуствен интелект.

Quad Pixel комбинира информацията от четири пиксела в един голям такъв с ефективен размер от 1.6µm. Получените снимки са 12-мегпикселови, но и с много по-малко шум.

Основната камера разполага и с оптична стабилизация на изображението (OIS) и новия режим наречен Night Vision. Оптичната стабилизация компенсира движението на ръката, което е особено осезаемо при снимане с по-бавни скорости на тъмно, докато Night Vision ви позволява подобрява информацията от сензора.

Устройството идва и с 25-мегапикселова предна камера, при която потребителят може да изберете размера на пиксела съобразно условията. Когато осветеността е достатъчна, можете да снимате 25 МР селфита, а когато е по-мрачно 1.8µm Quad Pixel технологията може компенсира недостигът на светлина.

Смартфонът е оборудван с нова функция за портретно осветяване, която използва изкуствен интелект, за да добави ефекти със светлина на обекта на снимката. Налице са и функциите за засичане на усмихнати лица и интелигентна композиция.

Motorola One Vision идва с 6,3-инчов Full HD+ дисплей с "кино пропорция" от 21:9. Според компанията тя дава 31% повече визуално пространство от познатите до момента 16:9. От там допълват още, че много високобюджетните филми и сериали се снимат именно в тази пропорция. Т.е. ако гледате такива продукции на смартфона си няма да губите екранна площ в черни ленти под и над образа.

Устройството е част от Android One програмата на Google, което означава, че ще новите версии на операционната система през следващите две години и ъпдейти на сигурността през следващите три години.

Смартфонът е базиран на процесор на Samsung, Exynos 9609, и предлага 128 GB вградена и 4 GB оперативна памет. Батерията е с капацитет 3500 mAh.

Устройството вече е на пазара у нас на цена около 600 лв.
още по темата

Motorola представи смартфон с макро камера и мощна батерия

Моделът One Macro разполага с лазерен автофокус и отделна камера за снимане на малки обекти
09.10.2019 / 03:20

IFA 2019: Motorola One Zoom вече е на пазара

Новият смартфон предлага четворна камера и дизайн от стъкло
09.09.2019 / 02:37

Изтекоха снимки на сгъваемия Motorola RAZR

Все още обаче няма официална информация за цената и дебютната дата на смартфона
30.04.2019 / 01:12

Huawei P30 Pro – най-добрата камера в смартфон за 2019 г.?

Колко е подобрена камерата в новия флагман на китайците спрямо Mate 20 Pro?
23.04.2019 / 04:14

Moto G7 Power – Възможен ли е живот далеч от контакта?

В днешно време дори два дни се считат за рекорд...
18.02.2019 / 04:39
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.