Задават се 5G смартфони и от Nokia

Qualcomm и HMD подписаха патентни договори
Договори за световен лиценз с Qualcomm за еднорежимни и многорежимни устройства обяви, че сключила HMD Global – компанията произвеждаща устройствата с марката Nokia. Съгласно условията на споразуменията корпорацията е предоставила на финландците лицензионни права за разработване, производство и продажба на маркови 3G, 4G и 5G еднорежименни и многорежимни устройства.

"Мотивирани сме от поетия ангажимент да доставяме телефони, които се подобряват с времето. За постигане на тази цел ние работим в тясно сътрудничество с най-добрите партньори в световен мащаб, споделя Флориан Зайхе, главен изпълнителен директор на HMD Global. Сътрудничеството ни с Qualcomm ни дава възможност да интегрираме водещите нововъведения на пазара и да изпълним нашето уникално обещание към потребителите."

"Qualcomm има удоволствието да подпише 3G, 4G и 5G многорежимни лицензионни споразумения с HMD Global, които надграждат дългогодишното ни технологично сътрудничество, казва Алекс Роджърс, изпълнителен вицепрезидент и президент на Qualcomm Technology Licensing. Qualcomm води прехода към 5G и ние сме горди да предоставим нашите върхови 3G/4G/5G технологии на водещи производители, като HMD Global и да ги подкрепим в доставянето на привлекателни продукти по целия свят."
още по темата

В Австралия отвори врати пътуващ 5G хотел

Сърцето на хотела са смартфонът Oppo Reno, 5G свързаност и технологии за AI и AR
16.08.2019 / 01:13

Производителят на смартфоните Nokia отчете една от своите грешки

Бъдещите продукти на финландската компания ще бъдат именувани по нова схема
10.06.2019 / 03:27

А1 стартира продажбите на новия Nokia 4.2

Моделът съчетава изваяно стъкло на предния и задния панел, рамка от олекотен метал от вътрешната и поликарбонатна рамка от външната страна
07.06.2019 / 11:02

OnePlus готви три варианта на новия си смартфон

Сред тях се очаква да има Pro и Pro 5G версии с по-голям екран и широкоъгълна камера
17.04.2019 / 11:12

Vivacom възнамерява да стартира 5G мрежа през 2020 г.

Опорната мрежа на телекома е готова, чакат се честотите
04.04.2019 / 08:22
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.