Задават се 5G смартфони и от Nokia

Qualcomm и HMD подписаха патентни договори
Договори за световен лиценз с Qualcomm за еднорежимни и многорежимни устройства обяви, че сключила HMD Global – компанията произвеждаща устройствата с марката Nokia. Съгласно условията на споразуменията корпорацията е предоставила на финландците лицензионни права за разработване, производство и продажба на маркови 3G, 4G и 5G еднорежименни и многорежимни устройства.

"Мотивирани сме от поетия ангажимент да доставяме телефони, които се подобряват с времето. За постигане на тази цел ние работим в тясно сътрудничество с най-добрите партньори в световен мащаб, споделя Флориан Зайхе, главен изпълнителен директор на HMD Global. Сътрудничеството ни с Qualcomm ни дава възможност да интегрираме водещите нововъведения на пазара и да изпълним нашето уникално обещание към потребителите."

"Qualcomm има удоволствието да подпише 3G, 4G и 5G многорежимни лицензионни споразумения с HMD Global, които надграждат дългогодишното ни технологично сътрудничество, казва Алекс Роджърс, изпълнителен вицепрезидент и президент на Qualcomm Technology Licensing. Qualcomm води прехода към 5G и ние сме горди да предоставим нашите върхови 3G/4G/5G технологии на водещи производители, като HMD Global и да ги подкрепим в доставянето на привлекателни продукти по целия свят."
още по темата

Производителят на смартфоните Nokia отчете една от своите грешки

Бъдещите продукти на финландската компания ще бъдат именувани по нова схема
10.06.2019 / 03:27

А1 стартира продажбите на новия Nokia 4.2

Моделът съчетава изваяно стъкло на предния и задния панел, рамка от олекотен метал от вътрешната и поликарбонатна рамка от външната страна
07.06.2019 / 11:02

OnePlus готви три варианта на новия си смартфон

Сред тях се очаква да има Pro и Pro 5G версии с по-голям екран и широкоъгълна камера
17.04.2019 / 11:12

Vivacom възнамерява да стартира 5G мрежа през 2020 г.

Опорната мрежа на телекома е готова, чакат се честотите
04.04.2019 / 08:22

Samsung стартира продажбите на своя първи смартфон за 5G мрежи

Моделът Galaxy S10 5G се очаква да се появи на пазара до дни
01.04.2019 / 03:36
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.