Android Q Beta е достъпен за Nokia 8.1

Ако притежавате този смартфон, можете да се регистрирате в програмата за ранен достъп
HMD Global обяви днес, че Android Q вече е достъпен за разработчиците на мобилни приложения, чрез програмата за ранен достъп за специалисти за смартфона на компанията Nokia 8.1. Тази платформа позволява на разработчиците да изпробват и оптимизират своите приложения към операционната система Android Q. С участието си в програмата за ранен достъп Nokia спазват обещанията си да бъдат едни от първите телефони, които получават най-новия софтуер от Google.

Програмата Nokia phones developer preview стартира с тестовете на Android 9 Pie на Nokia 7 Plus. През втората си година тя позволява на разработчиците да създават, тестват и усъвършенстват своите приложения за Android и да ги подготвят за сертификация в Play Store, преди представянето на новата версия на Android.

Android Q Beta е достъпен за Nokia 8.1

Юхо Сарвикас, главен продуктов директор в HMD Global, заяви: "Предварителният достъп на разработчици до Android Pie отбеляза голям успех. Десетки хиляди създатели на приложения си сътрудничиха с нас, за да разработят и оптимизират своите продукти към Android Pie, като това гарантира едно безпроблемно преминаване към новата операционна система. С Android Q планираме същото, което направихме с Nokia 7 Plus, като гарантираме на разработчиците ранен предварителен достъп за разработване на приложения."

"Приносът на нашата Beta labs общност направи възможно телефоните Nokia да са сред първите, които бяха актуализирани до Android 9 Pie. Чрез програмата за предварителен достъп с Nokia 8.1 ще направим възможно нашите телефоните да стават все по-добри във времето и да предлагат най-актуалното софтуерно изживяване. Приоритетът ни е да гарантираме, че нашите фенове ще могат лесно и безпроблемно да преминат към последната версия на Android, на телефон развиваващ се във времето."

Android Q ще осигурява на потребителите по-голям контрол върху данните им, например когато приложението има достъп до данните за местоположение. Най-новата операционна система Android ще предлага подобрени опции за защита на личните данни, като ограничаване на операциите във фонов режим и допълнителна актуализация за защита на важни данни за идентифициране на устройството.

Потребителите могат да очакват подобрено управление с жестове, което се възползва максимално от широкоформатните дисплеи, както и нова, тъмна графична тема, която е по-приемлива за очите и помага за пестенето на батерията.

Ако разполагате с Nokia 8.1, посетете https://www.nokia.com/phones/en_int/developer/ и се регистрирайте.
още по темата

Производителят на смартфоните Nokia отчете една от своите грешки

Бъдещите продукти на финландската компания ще бъдат именувани по нова схема
10.06.2019 / 03:27

А1 стартира продажбите на новия Nokia 4.2

Моделът съчетава изваяно стъкло на предния и задния панел, рамка от олекотен метал от вътрешната и поликарбонатна рамка от външната страна
07.06.2019 / 11:02

Nokia 8.1: По-голям и по-бърз от Nokia 7.1

Високата цена за момента е недостатък, но скоро това може да се промени
06.02.2019 / 01:38
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.