Според информация на Korea Herald Samsung ще обяви новата официална дата за пускане на сгъваемия Galaxy Fold в продажба след броени часове (10.05). Донг-Джин Ко - CEO-то на компанията заявява, че е "разгледал случаите с дефектирали бройки, причината за което е навлизането на субстанции в устройството" и ще вземе решение за новата дата по-късно днес или утре. Ако Samsung не успеят да пуснат телефона до 31-и май, може да им се наложи да върнат парите за предварителните поръчки в САЩ - 1980 долара на бройка.

Оригиналната дата за влизане в продажба на телефона беше 26-и април, но тестовите бройки, които компанията изпрати на журналисти и технологични експерти за ревю, се оказаха доста чупливи. Причина за това е миниатюрно разстояние под дисплея, което позволява събирането на прах и други нежелани субстанции и води до повреди. В резултат на това Samsung отложиха официалния дебют на телефона, цитирайки нуждата от "допълнителни подобрения" и "повече време за тестове".

Корейците са споделили перд Korea Herald, че тези вътрешни тестове са приключили и компанията ще направи промени в производиствения процес, за да предотврати нови дефекти. Тези промени включват заздравяване на металната панта и намаляване на разстоянието между дисплея и защитния слой, което трябва да реши проблема с навлизането на чужди тела в устройството.