Кои са най-популярните смартфони в света

Сред тях, очаквано има доста "айфони"
Анализаторската компания Counterpoint Research публикува класация на най-популярните смартфони за 2018 г. Тя е оглавена от iPhone X, като следващите две позиции също са заети от продукти на Apple – на втора позиция е iPhone 8, а на трета – iPhone 8 Plus.

Следващите места в подредбата са заети отi Phone 7, Xiaomi Redmi 5A, Samsung Galaxy S9, iPhone Xs Max, iPhone Xs, Samsung Galaxy S9 Plus и Samsung Galaxy J6.

Класацията е съставена на базата на продажбите на смартфоните, но точни данни не се разкриват. От други източници обаче се знае, че доставките на iPhone 8 и 8 Plus сумарно са около 100 млн. бр., а тези на Redmi 5A са около 20 млн. бр.

От Counterpoint Research са съставили аналогична класация, фокусирана върху китайския пазар. Там нещата стоят по малко по-различен начин – лидер в класацията е Oppo.

Китайската подредба на най-продаваните смартфони през 2018 г. изглежда по следния начин: Oppo R15, iPhone X, Oppo A5, Oppo A83, Vivo X21, iPhone 8 Plus, Vivo Y85, Oppo A73, Xiaomi Redmi 5 Plus и Oppo R11s.

Интересна за отбелязване в двете класации е липсата на модели на Huawei, която е лидер на китайския пазар и на второ място по продажби в световен мащаб. Ситуацията може лесно да бъде обяснена – Huawei предлага много модели, сред които засега няма мегахитове. Сумарните им продажби обаче са впечатляващи.
още по темата

Кои са най-популярните смартфони в Европа

Лидер на пазара през второто тримесечие е Samsung
14.08.2019 / 11:15

Смартфони на Xiamoi ще се зареждат от слънцето?

В интернет се появиха изображения на устройство оборудвано с фотоволтаичен панел
06.08.2019 / 08:24

Ясна е датата на представяне на смартфона OnePlus 7

Не е изключено компанията да представи две устройства
24.04.2019 / 12:30
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.