Samsung призна проблема с екрана на Galaxy Fold и отложи дебюта му

Компанията ще усъвършенства първия си сгъваем смартфон, който ще се продава за $2000
Samsung публикува официално становище за ситуацията около дисплея на нейния първи сгъваем смартфон – Galaxy Fold.

Най-важното обаче е, че корейският производител отлага старта на продажбите на модела. Компанията е взела решение да проведе допълнителни тестове, за да е напълно уверена в надеждността на конструкцията. Подчертава се, че ще бъдат предприети мерки за увеличаване защитата на дисплея и разширяване на препоръките за грижа, включително защитния слой.

От Samsung отбелязват, че проблемите с екраните при някои от първите устройства, попаднали в ръцете на журналисти, може да са свързани с неправилна работа на шарнира, осигуряващ сгъването на смартфона. Разследването е установило, че в някои от дефектиралите устройства са били открити странични вещества, които са оказали негативно въздействие върху техните екрани.

Очаква се в близките седмици да бъде обявена нова дата за дебют на Galaxy Fold. Подчертаваме, че става дума именно само за огласяване на нова дата, а не за старт на продажбите. До момента официалната информация бе, че смартфонът ще бъде достъпен в началото на май.

Проблемите с екраните на някои от първите тестови Galaxy Fold устройства станаха ясни през последните дни. Техни екрани дефектираха в ръцете на журналисти след съвсем къси периоди на употреба. Samsung обеща да разследва проблема, отбелязвайки че някои от журналистите вероятно сами са виновни, тъй като са премахнали защитни покрития от дисплеите, решавайки че става дума за банално фолио, с което се предпазват нови устройства.
още по темата

Изследователи останаха разочаровани от издържливостта на Galaxy Fold

Тест показа, че устройството издържа доста по-малко сгъвания от заявеното от Samsung
04.10.2019 / 06:49

Huawei отлага премиерата на сгъваемия си смартфон

Конкурентът от Samsung пък няма да види бял свят и през юли
17.06.2019 / 11:52

Galaxy Fold бе отложен още веднъж, няма да се появи през юни

Като възможност вече се спряга юли
29.05.2019 / 11:31
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.