Сгъваемият Huawei Mate X ще е по-евтин от очакваното

Апаратът ще се появи на пазара в Китай през юни
В интернет се появи информация за цената на първия смартфон със сгъваем екран на Huawei – моделът Mate X, който бе представен по време на Световния мобилен конгрес през февруари.

Тогава се съобщаваше, че устройството ще струва около 2600 долара. Сега се цитира цена от 2090 долара. Редно е да се отбележи, че не е ясно дали въпросната сума касае само китайския пазар или от компанията са взели решение да намалят цената на продукта си по целия свят.

Последното не би било особено учудващо, имайки предвид че Samsung искат 1980 долара за своя Galaxy Fold на пазара в САЩ. Не е изключено китайците да са взели решения да направят по този начин своя продукт по-конкурентен.

В интернет са налице още данни, че за китайския пазар ще бъдат произведени около 80 хил. Mate X, а в световен мащаб тиражът на смартфона ще е около 300 хил. бр. Количеството на бройките е ограничено и поради факта, че доставчикът на екраните за устройството, китайската BOE, не може да ги произвежда в огромни обеми.

Samsung е в по-добра позиция от гледна точка на бройките. Тя е в състояние да изготви 700 хил. Galaxy Fold, като може да увеличи тиража с още 300 хил. бр.

Междувременно още преди началото на продажбите на последния се появиха данни за проблеми с неговата надеждност. Сгъваемите дисплеи на няколко такива устройства излязоха от строя в въцете на журналисти в рамките на дни. Samsung обеща да разследва историята, но отбеляза, че някои от ранните тестъри сами са били виновни за проблемите. Оказа се, че някои от тях са премахнали най-горния пластмасов слой от екрана, мислейки го за обикновен протектор.

От Huawei не пропуснаха да се възползват от случая, обещавайки че техният Mate X ще е по-надежден. Според слухове обаче китайците са взели решение да проведат допълнителни тестове, за да избегнат подобна ситуация.
още по темата

Изследователи останаха разочаровани от издържливостта на Galaxy Fold

Тест показа, че устройството издържа доста по-малко сгъвания от заявеното от Samsung
04.10.2019 / 06:49

Huawei отлага премиерата на сгъваемия си смартфон

Конкурентът от Samsung пък няма да види бял свят и през юли
17.06.2019 / 11:52

Apple готви iPhone с уникален гъвкав стъклен екран

Апаратът може да се появи на бял свят след две години
30.05.2019 / 03:04

Dell експериментира с лаптопи и гъвкави дисплеи

Компанията смята, че в близките години подобни устройства няма да се появят масово на пазара
21.05.2019 / 11:50

Стана ясно какво модифицира Samsung в Galaxy Fold

Подобрени бройки вече преминават тестове в Корея
16.05.2019 / 12:03
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.