Официално: Apple се отказа от безжичното зарядно AirPower

Моделът Galaxy S10 5G се очаква да се появи на пазара до дни
Apple официално обяви, че няма да пусне в продажба безжичното зарядно AirPower, което бе обявено преди година и половина заедно с iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus.

Новината бе съобщена от TechCrunch, където цитират старши вицепрезидента на компанията Дан Ричио. По негови думи разработчиците така и не са успели да доведат проекта до стандартите за качество, на които държи Apple. Във връзка с това компанията поднася извинения феновете, които са очаквали продукта.

Може само да се гадае какви са причините за провала на проекта AirPower. Според слухове сложна задача се е оказвали създаването на компактно зарядно, можещо да предава енергия за батериите на iPhone, Apple Watch и AirPods. На пазара има предложения, които могат да зареждат по няколко устройства едновременно, но те са големи по размер, често работят нестабилно и се нагряват. По всичко личи, че в Apple не са успели да намерят баланса между тези три показателя.

Това не е първият известен случай на проблем при създаването на продукт от страна на компанията. Бялата версия на iPhone 4 например се появи на пазaра девет месеца след черната, тъй като Apple се сблъска с трудности при производството. Подобна бе и ситуацията с умната колонка HomePod и първите слушалки AirPods. Всички тези продукти обаче в крайна сметка видяха бял свят, докато AirPower няма да достигне до магазините.
още по темата

Apple Watch спаси човешки живот

Умният часовник предупредил за вентрикуларна тахикардия
08.04.2019 / 03:52

Apple може да възроди iPhone SE

Анонсът на компактния смартфон се очаква през 2020 г.
04.04.2019 / 10:48

Apple стартира абонаментни услуги за игри и за списания

Ексклузивни игри и изгоден достъп до "печатни" издания
26.03.2019 / 11:01

Apple представи второ поколение на своите безжични слушалки AirPods

Продуктът вече поддържа безжично зареждане
21.03.2019 / 11:13
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.