Sony обединява поделенията си смартфони, фотоапарати, телевизори и аудиосистеми

Бизнесът за смартфони на компанията е довел до загуби в размер на $1 млрд.
Японската компания Sony обединява отделите си за разработка на смартфони, фотоапарати, телевизори и аудиосистеми, съобщи WCCF Tech. Новото поделение ще се казва "Electronics Products and Solutions" и ще заработи официално от 1 април.

Наблюдатели тази стъпка неочаквана, имайки предвид намаляващите продажби на смартфоните с марката Xperia в Китай. Според Reuters японците са взели решение и да закрият свой завод в Пекин, за да намалят разходите си, като техните устройства ще се произвеждат в Тайланд.

Според WCCF Tech поделението за смартфони на Sony е на загуба в размер на 940 млн. долара през последните четири тримесечия. Дори най-добре представящият се отдел на компанията, този за гейминг продукти, със своите 317 млн. долара ръст през второто тримесечие на финансовата 2018 г. се затруднява да компенсира загубите на това за мобилни устройства.

От Sony възнамеряват не само да спестят средства чрез обединението, но и да спечелят от съвместната работа на поделения. Наскоро писахме, че компанията разработчиците на смартфони в компанията планират да си сътрудничат повече с колегите си, създаващи успешните фотоапарати от серията α (Алфа).

Много хора вероятно си задават въпроса защо Sony продължава да упорства, задържайки се на пазара на смартфони за сметка сериозни загуби. Отговор на този въпрос дава нейният финансов директор, Хироки Тотоки, според когото усилията си заслужават с оглед на перспективите, които ще се разкрият на този пазар с навлизането на мобилните мрежи от пето поколение (5G).
още по темата

Как да си направим автопортрет със смартфон

Съвети от модния фотограф Virginia Y
20.11.2019 / 05:59

Sony представи първия фотоапарат с 61-мегапикселов пълноформатен сензор

Alpha 7R IV ще се появи на пазара през август
25.07.2019 / 03:45

Samsung публикува плашещ финансов отчет

Двоен спад в приходите на компанията през първото тримесечие на 2019 г.
05.04.2019 / 03:02
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.