Huawei със сигурност знаят как да правят добри телефони, но компанията явно има какво да научи за интернет страниците. Небезизвестният лийкър Еван Блас е забелязал достъпна за всички интернет страница (вече свалена), която разкрива всички детайли за очаквания флагман Huawei P30, дни преди официалното представяне на телефона на 26-и март в Париж.

Очаквано, устройството има система от четири камери - като основната от тях има 40-мегапикселов сензор и 10-кратно хибридно оптично увеличение - два пъти повече от 5х увеличението на Huawei P20 Pro. Освен вече известните, има и някои интересни и нови детайли за P30 - и двата варианта на телефона (P30 и P30 Pro) ще разполагат със специална система за подобрени снимки при ниска осветеност. В допълнение към това ще съществува и режим Dual-View Video - той ще позволява на потребителите да виждат информация от две камери едновременно на екрана, разделен на две части - например изображение от широкоъгълната камера и увеличено изображение.

Интернет страницата, която вероятно е предвидена за официалното представяне и ще се появи след 26-и март отново, също разкрива нов Huawei Watch GT Active часовник, който ще бъде предлаган безплатно като подарък към всички, закупили P30 Pro версията на новия флагман (поне в Сингапур). Вероятно това ще е по-спортна версия на Watch GT и отново ще разчита на собствената операционна система на Huawei, вместо на Google Wear.