ZTE изнесе "прореза" в екрана извън смартфона

Компанията представи дизайни на мобилни устройства, които може никога да не видят бял свят
На сайта на дизайнерската премия iF World Design се появиха два смартфона на китайската компания ZTE. Устройствата са спечелили отличия на състезанието за 2019 г.

Първият модел носи името ZTE Axon V. Той разполага с 6,8-инчов OLED екран с "кинематографско" отношение на страните (21:9). Основната му особеност обаче е разположението на предните камери. Вместо да са поместени в прорез(и) в екрана, както повеляват настоящите тенденции, тук дизайнерите са ги поместили извън основния корпус на устройството. Фактически ночът на смартфона е изнесен отстрани.

ZTE изнесе "прореза" в екрана извън смартфона

Според описанието фронталните камери притежават "3D структура". По всяка вероятност това означава, че е налице система за разпознаване на лица на базата на триизмерен модел, като в последните iPhone-и или Huawei Mate 20 Pro.

Вторият апарат пък е кръстен ZTE Axon S. Той представлява слайдер, при който смартфонът се разпъва настрани, "оголвайки" предните и задните камери.

Дисплеят на устройството заема 90% от площта на предния панел, а четецът за пръстови отпечатъци е вграден в него. Това означава, че панелът е OLED, тъй като в LCD панели няма как да се вграждат дактилоскопични сензори.

ZTE изнесе "прореза" в екрана извън смартфона

Фронталните камери са същи като при Axon V, а задните поддържат до 5-кратно оптично приближение. Един от модулите предлага 48 мегапиксела резолюция.

Засега няма информация кога (и дали) двете устройства ще се появят на пазара. Не изключено това никога да не се случи, какъвто бе случаят с миналогодишния ZTE Iceberg (който също бе отличен от iF Design), разполагащ със стъклен корпус и два прореза в екрана.
още по темата

ZTE представи най-мощния смартфон в света

Nubia Red Magic 3S идва с активно охлаждане и постига над 500 хил. точки в AnTuTu
05.09.2019 / 03:54

ZTE с интересен патент за сгъваем смартфон

Един от най-удачните проекти до момента
08.03.2019 / 11:44

Дизайнерският ZTE Iceberg може да е първият смартфон с два прореза в екрана

Моделът неслучайно се казва Айсберг – направен е от два стъклени фрагмента, съединен по безшевен метод.
10.04.2018 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.