Huawei патентова телефон с два дисплея

Има вероятност това да е Huawei Mate 30
Китайският производител Huawei пусна доста интересни и иновативни телефони през последните години. Устройствата от P и Mate сериите бързо станаха еталон и поведоха технологичните надпревари. По-късно през този месец очакваме и представянето на новия флагман от P серията - Huawei P30, по всичко личи, че ще имаме още по-малък прорез в екрана и повече полезна площ.

Huawei патентова телефон с два дисплея

Наскоро публикуван патент от компанията, открит от нашите приятели от LetsGoDigital, показва че Huawei обмисля разработката на телефон с два дисплея и камера тип перископ (която Oppo за пръв път показаха като идея). Патентът е подаден на 28-и ноември, 2018-а година от фирмата Boehmert & Boehmert от името на Huawei Technologies. Публикацията на патента се е случила само преди седмици на 28-и февруари тази година.

Предната част на телефона изглежда подобно на очаквания Huawei P30, макар че прорезът на патентования модел е още по-малък. Гърбът на устройството е по-интересен - той включва система от три камери, като третата леща се различава от останалите две. Тя е с правоъгълна форма и представлява призма - доказателство, че Huawei са поели по перископния път и целят сериозен зуум с тази система. Камерите обаче са позиционирани хоризонтално, а не вертикално - както беше в предходните P модели.

Huawei патентова телефон с два дисплея

© Ilse Jurrien, LetsGoDigital


Разбира се, най-интересното нещо в дизайна е вторият дисплей на гърба, който е почти квадратен и разположен директно под камерите. Най-вероятно една от функциите му ще е да поеме всички селфи фотографии и евентуални видеоразговори. Идеята е да бъде освободена предната част от телефона за дисплея, а функциите, които селфи камерите имат, да бъдат прехвърлени на основната система от камери - където идва и ролята на втория дисплей.

Предстои да разберем дали този патент ще се реализира в реално устройство и дали това ще бъде Pro версията на предстоящия P30 или Mate 30, който ще излезе към края на годината.

още по темата

Google патентова смартфон с няколко екрана, оформени като страници на книга

В компанията явно си играят с идея за "умна книга"
02.07.2019 / 08:22

Huawei погрешка представи P30 дни преди официалното събитие в Париж

Телефонът идва със система от четири камери и 10-кратен зуум
25.03.2019 / 01:33

Huawei P30 Pro идва с перископен телеобектив и подобрен нощен режим

Подобна телекамера за смартфони бе обявена от Oppo
06.03.2019 / 11:38

MWC 2019: Oppo показа смартфони с 10x увеличение на камерата и поддръжка на 5G

Засега става въпрос само за прототипи
26.02.2019 / 08:17
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.