Приставките за смартфона Hydrogen One няма да се появят на пазара

Вместо това RED може би работи върху ново устройство
Миналата есен компанията за професионални камери RED официално стъпи на пазара на смартфони с индустриално изглеждащия Hydrogen One. Едно от основните обещания свързани с него бе модулната система. Съобщаваше се, че компанията работи върху добавка за смартфона си, оборудвана със сензор от нейните филмови камери По последни данни обаче тази система няма да бъде реализирана.

На сайта си RED без много шум е премахна информациите за модули и обяви, че променя радикално своята стратегия по отношение на смартфоните. Възможно е дори тя да подготвя такъв продукт с граден професионален сензор.

Интересно е да се отбележи, че фото и видео възможностите на настоящия модел на компанията не блестят на фона на конкуренцията, въпреки че на гърба му гордо стои логото на RED. Затова това през 2019 г. на пазара трябваше да се появят аксесоари, които, свързвайки се чрез контакти на гърба на смартфона, трябваше да разширяват неговите възможности.

След като участници в официалния форум на RED установиха промените по сайта, основателят на компанията, Джим Джанард, излезе с мъгляво обяснение. Той призна, че проектът Hydrogen се е сблъскал с "редица препятствия" и обяви предстоящи промени в стратегията по отношение на смартфоните. Той обаче така и не споделя дали RED продължава да разработва приставки или системата действително е "мъртва".

По думите на Джанард занапред компанията работи върху ново мобилно решение, което ще е "вътре в устройството". В момента Hydrogen One разполага с камера модул, който не е дело на RED, така че може да се предположи, че компанията работи върху следваш модел, който ще е оборудван с нейни технологии. Джанард говори и планове за смартфон с професионални видео възможности, което според много хора означава мобилно устройство със собствен сензор.
още по темата

Huawei P30 Pro идва с перископен телеобектив и подобрен нощен режим

Подобна телекамера за смартфони бе обявена от Oppo
06.03.2019 / 11:38

MWC 2019: Oppo показа смартфони с 10x увеличение на камерата и поддръжка на 5G

Засега става въпрос само за прототипи
26.02.2019 / 08:17

Ще видим ли завръщане на камерафоните?

Камерите в мобилните устройства се справят все по-добре, но някои искат нещо повече
08.11.2018 / 05:04
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.