Слух: Samsung може да помогне за сгъваемите смартфони на Apple и Google

Корейският производител ще започне да доставя гъвкави екрани
Компанията Samsung Display, произвеждаща за различни електронни устройства, води преговори с Apple за доставка на такива гъвкави компоненти, съобщи DigiTimes.

Според наличните данни Samsung Display вече е изпратила на Apple образци на такива екрани. Твърди се, че става въпрос за панели с диагонали 7,2 инча (с 0,1 инча по-малко от екрана на Galaxy Fold).

Наскоро писахме за това, че Apple работи върху сгъваемо устройство. Информацията е базирана на патент, подаден още през октомври миналата година. Миналия март CNBC съобщи, че Apple може да представи сгъваемо мобилно устройство през 2020 г. и че то ще обединява функциите на таблет и смартфон.

Експерти предполагат, че Apple няма друг изход – тя ще трябва да създаде iPhone в сгъваем форм-фактор. С такива модели вече разполагат Samsung и Huawei, като се очаква още конкуренция и от компании като Xiaomi, Oppo, Motorola, Microsoft, TCL, ZTE и редица други.

От DigiTimes съобщават още, че Samsung Display е изпратила демонстрационни образци на своите гъвкави екрани и на Google. T.e. последната вероятно също готви продукт в тази категория. Не е изключено някой от бъдещите Pixel устройства да е сгъваемо.
още по темата

Патент разкрива как може да изглежда сгъваем смартфон на Google

Устройството леко напомня FlexPai
15.03.2019 / 12:50

ZTE с интересен патент за сгъваем смартфон

Един от най-удачните проекти до момента
08.03.2019 / 11:44

Сгъваемите смартфони засега са скъпи и "сурови"

За първи път от доста време насам компаниите изследват неизвестни простори
01.03.2019 / 04:45

3 предизвикателства пред сгъваемите смартфони

На фона на високите цени на устройствата, както Samsung, така и Huawei ще трябва бързо да се справят с тях, ако искат да наложат иновативната технология
28.02.2019 / 09:54

MWC 2019: TCL с платформа за сгъваеми устройства

Компанията предвижда да пусне на пазара такива продукти през 2020 г.
25.02.2019 / 03:33
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.