ZTE с интересен патент за сгъваем смартфон

Един от най-удачните проекти до момента
Китайската компания ZTE патентова сгъващ се смартфон с може би най-удачния форм фактор до момента. Информацията за устройството идва от LetsGoDigital, откъдето са подготвили и 3D рендъри.

Става дума за смартфон, който се прегъва на две, като горната "половина" не покрива напълно долната. По този начин дори в сгънато положение потребителят вижда част от екрана.

На нея могат да се изобразяват например уведомявания. Основният OLED екран пък остава защитен, когато не се използва. В същото време смартфонът не увеличава прекалено размера си при разгъване.

ZTE с интересен патент за сгъваем смартфон

На пръв поглед по този начин могат да избегнат недостатъците на двете реални устройства, които видяхме до момента – Mate X на Huawei и Galaxy Fold на Samsung. При първия екранът остава от външната страна на смартфона в сгънато положение, което увеличава риска той да бъде надраскан. Последното вероятно не е хипотетичен сценарий, тъй като панелът не е стъклен. Във второто устройство този проблем е решен чрез добавяне на втори дисплей, докато основният се прегъва навътре. Така получаваме по-защитено, но и дебело устройство.

Според патента на ZTE горната част на устройството е по-тънка, което по всяка вероятност означава, че всички хардуерни компоненти са в долната "половина".

ZTE с интересен патент за сгъваем смартфон

Както винаги, редно е да отбележим, че наличието на патент не означава непременно, че такова устройство ще се появи на пазара. При всички положения е интересно да наблюдаваме различните визии и форм-фактори обмисляни от компаниите. От доста време насам разработчиците сякаш наистина има свободата да развихрят въображението си.
още по темата

ZTE представи най-мощния смартфон в света

Nubia Red Magic 3S идва с активно охлаждане и постига над 500 хил. точки в AnTuTu
05.09.2019 / 03:54

ZTE изнесе "прореза" в екрана извън смартфона

Компанията представи дизайни на мобилни устройства, които може никога да не видят бял свят
18.03.2019 / 11:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.