Sony разкри защо камерите в смартфоните ѝ изостават от конкуренцията

Разработчиците на смартфони в компанията нямат достъп до технологиите на свои колеги, създаващи фотоапарати
Sony не съмнено е име в сферата на смартфоните, но не заради някой от своите крайните продукти в тази категория, а защото доставя камера модули за много от най-добре снимащите свои конкуренти. Мобилните устройства на японците имат много предимства, но никога не са изпъквали по отношение фотографски възможности.

Отговор на тази мистерия дава Адам Марш, старши маркетинг мениджър Sony, цитиран от TrustedReviews. По думите му става дума за съперничество вътре в компанията между отделите за разработка на смартфони и безогледални камери.

Нещата обаче вървят към промяна. Бившият шеф на отдела за камери, Кимо Маки, е поел ръководството на мобилното звено. Според слухове той временно е спрял разработката на смартфона Xperia XZ4, за да изпробва нов подход – по-тясно взаимодействие между различните екипи на Sony.

Означава ли това, че можем да очакваме подобряване на качеството на снимките от бъдещите смартфони на компанията? Няма как да знаем предварително, но по думите на Марш вътре в Sony все по-вече разбират, че за клиентите е добре да бъде сближено преживяването от използването на безогледална камера и при снимане със смартфон.

Компанията обаче няма намерение да "угажда" на масовия пазар и все пак възнамерява да продължава да следва своята собствена визия. "Не сме Samsung и не сме Huawei, подчертава Марш. Ще се харесаме на хора, които искат качествени продукти, с които могат да правят страхотни снимки и видеа и са малко по-различни."
още по темата

Sony подготвя нов компактен смартфон

Според слухова компанията готви 5,5-инчов модел, ще го покаже в началото на 2020-та
02.12.2019 / 11:18

Директорът на OnePlus разказа защо изчезват 3,5мм аудио жакове

Компаниите искат да печелят от продажбите на безжични слушалки
11.03.2019 / 02:03

Samsung се хвали с рекордни предварителните поръчки на Galaxy S10 в Европа

Най-търсен е черният вариант на смартфоните
09.03.2019 / 10:17

Sony обяви, че на теория може да произведе обектив с бленда f/0.63

Обясненията идват след твърдения от Leica за ограниченост на E байонета
07.03.2019 / 11:06
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.