Xiaomi и Light обявиха партньорство за подобряване на мобилната фотография

Двете компании ще разработват камери за мобилни устройства
Light, компанията която преди време представи компактна камера с 16 сензора, се концентрира сериозно в сферата на смартфоните. При пускането на въпросния свой продукт преди няколко години от там обещаваха качество като от професионален апарат, което се оказа далеч от истината. В сферата на мобилните устройства обаче разработените от нея алгоритми имат огромен потенциал.

Това може да заключи човек, наблюдавайки сключените от нея партньорства, обявени по време на тазгодишния Световен мобилен конгрес (MWC 2019). Преди няколко дни стана ясно, че Light ще работи заедно със Sony за създаването на модули с четири и повече камери за смартфони. Договор за съвместна работа е сключен и с Xiaomi.

Двете компании обявиха, че заедно ще разработват камери за мобилни устройства, както и технологии за алгоритмична фотография.

Междувременно, първото устройство, ползващо разработки на Light, вече бе обявено на MWC 2019. Това е флагманът на HMD Global – Nokia 9 PureView.
още по темата

Смартфони на Xiamoi ще се зареждат от слънцето?

В интернет се появиха изображения на устройство оборудвано с фотоволтаичен панел
06.08.2019 / 08:24

Nokia 9 PureView: Опит за революция

Идеята е добра, но трябва още време
02.07.2019 / 06:12

А1 стартира продажбите на новия Nokia 4.2

Моделът съчетава изваяно стъкло на предния и задния панел, рамка от олекотен метал от вътрешната и поликарбонатна рамка от външната страна
07.06.2019 / 11:02
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.