MWC 2019: И Oppo показа сгъваем смартфон прототип

Устройството прилича на Huawei Mate X, но компанията твърди, че е разработено напълно самостоятелно
Мобилният конгрес в Барселона тече с пълна сила, а новините за сгъваеми смартфони с гъвкави дисплеи просто не спират. Поредният производител, който обяви подобно устройство, е Oppo - макар и по не съвсем официален канал. Вицепрезидентът на компанията Браян Шен показа в китайската социална мрежа Weibo новият смартфон, който се сгъва така, че дисплеят остава от външната страна на устройството, по подобие на Huawei Mate X и Royole FlexPai. Приликите с Mate X не се изчерпват само с дизайна на сгъване - пантите и допълнителната лента с камерите и сензорите, също са почти идентични.

MWC 2019: И Oppo показа сгъваем смартфон прототип

© Brian Shen, Oppo


Разбира се, Шен настоява, че устройството е разработено напълно самостоятелно в развойните центрове на Oppo. Той също сподели, че плановете на компанията са били да представи официално смартфона по време на презентацията на Oppo на Мобилния конгрес, но тази идея е била изоставена. Според Шен този дизайн не предлага много практическа стойност за потребителите, но въз основа на това колко популярен стане поста в социалната медия, компанията може да обмисли масово производство.

MWC 2019: И Oppo показа сгъваем смартфон прототип

© Brian Shen, Oppo


Въпреки че Oppo започва да се утвърждава като голям производител на иновативни смартфони, има логика компанията да изчака с масовото производство на сгъваем модел. Цените на конкурентни устройства от Samsung и Huawei - респективно 1980 и 2600 долара - говорят достатъчно красноречиво за производствените разходи на тези смартфони от нов тип. Междувременно, на MWC все още няма следа от интересния Xiaomi прототип с двойно сгъване, който шефът на китайската компания показа във видео.
още по темата

Oppo демонстрира селфи камера зад екрана на смартфон

От компанията обещават скоро и първи комерсиален продукт
26.06.2019 / 04:51

Патент разкрива как може да изглежда сгъваем смартфон на Google

Устройството леко напомня FlexPai
15.03.2019 / 12:50

Слух: Samsung може да помогне за сгъваемите смартфони на Apple и Google

Корейският производител ще започне да доставя гъвкави екрани
11.03.2019 / 05:30

MWC 2019 – интересните нови телефони

Всички нови телефони от Мобилния конгрес в Барселона - събрани на едно място
28.02.2019 / 10:33

3 предизвикателства пред сгъваемите смартфони

На фона на високите цени на устройствата, както Samsung, така и Huawei ще трябва бързо да се справят с тях, ако искат да наложат иновативната технология
28.02.2019 / 09:54
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.