MWC 2019: Nokia представи флагмански смартфон с пет камери

Компанията обещава революция при мобилната фотография
Четири смартфона представи HMD Global по време на Световния мобилен конгрес. Най-открояващ от тях е моделът Nokia 9 PureView , оборудван с пет камери на гърба, за който от доста време се разпространяват слухове.

"При заснемане петте камери работят едновременно заедно с чипсета и най-новите софтуерни алгоритми, които предоставят изключителни детайли в областите при ярка слънчева светлина и тъмни сенки едновременно", обясняват от компанията. Едновременната работа на сензорите е нещо, което различава Nokia 9 от останалите смартфони с много сензори на гърбовете. Тук устройството разполага с две цветни и още три черно-бели такива - пет 12-мегапикселови сензори с Zeiss оптики и f/1.8. Устройството разполага още със сензор за дълбочина на кадъра и светкавица.

Сензорът за пръстови отпечатъци вече се намира отпред, под дисплея. Останалите хардуерно показатели включват още чипсет Snapdragon 845, 6GB RAM и 128GB градена памет. Батерията е с капацитет 3320 mAh, като се поддържа и безжично зареждане.

MWC 2019: Nokia представи флагмански смартфон с пет камери

Останалите устройства, представени от компанията на Мобилния конгрес са смартфоните от базов клас: Nokia 4.2, Nokia 3.2 Nokia 1 Plus.

Nokia 4.2 е проектиран да предлага последните иновации при достъпните смартфони. Това е дебютът на бутона Google Assistant. Според компанията ой ще промени начина, по който използвате вашия смартфон. Просто натиснете веднъж за незабавен достъп до Google Assistant, за да получите помощ, натиснете двa пъти, за да получите визуална снимка на деня си от асистента с интелигентни предложения и персонализирана информация или задръжте по дълго бутона, за да активирате режим "уоки токи", който позволява на Google Assistant да ви слуша, докато не отпуснете бутона, за задаване на дълги фрази.

Nokia 3.2 пък съчетава най-големия (6,26 инча) HD+ дисплей за този ценови сегмент (~130 евро) с батерия с двудневен живот (4000 mAh). Захранван от платформата Qualcomm Snapdragon 429, Nokia 3.2 ще се справи лесно с всички ежедневни задачи, уверени са от компанията. Nokia 3.2 също има и бутон Google Assistant.

Nokia 1 Plus е съвсем нов член на семейството на смартфоните с Android (Go edition). Това е бюджетен смартфон с 1GB RAM и до 16GB вградена памет. От HMD Global посочват, че за направата на гърба са използвани иновативни материали с "3D tooling" за постигането на текстурирана образна конструкция, която обгръща Nokia 1 Plus чак до дисплея.

Освен смартфони, компанията представи и Nokia 210 - ново допълнение към семейството от мобилни телефони. Този ретро модел поддържа Opera Mini и според разработчиците това е най-достъпното устройство с интернет връзка.
още по темата

А1 стартира продажбите на новия Nokia 4.2

Моделът съчетава изваяно стъкло на предния и задния панел, рамка от олекотен метал от вътрешната и поликарбонатна рамка от външната страна
07.06.2019 / 11:02

Xiaomi и Light обявиха партньорство за подобряване на мобилната фотография

Двете компании ще разработват камери за мобилни устройства
28.02.2019 / 12:19

Потребителите на Android ще влизат във все повече приложения и сайтове само с пръстов отпечатък

Вече няма да ви се налага непрекъснато да въвеждате пароли
27.02.2019 / 10:22

Sony и Light ще разработват камери за смартфони

Двете компании възнамеряват да създадат модули с 4 и повече сензора
25.02.2019 / 04:38

MWC 2019: Xperia 1 е флагман с 21:9 дисплей и тройна камера

Технологии от фотоапаратите Alpha и телевизорите BRAVIA влизат в последния флагман на японците
25.02.2019 / 10:39
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.