Lenovo стартира нов бранд за смартфони

Подобни стъпки в момента са популярни сред производителите
Китайската компания Lenovo ще предлага смартфони под още един бранд – Lemeng Mobile, съобщи Gizmochina. В социалната мрежа Weibo вече съществуват нейна страница, която е свързана с официалната такава на Lenovo.

Пак там е качена и информация, че компанията ще проведе съвещание в щаба си в Пекин, на което ще бъде взето решение как ще се развива новият бранд и по какъв начин пусканите под името Lemeng устройства ще се отличават от тези на Lenovo.

Редно е да се отбележи, че самото име Lemeng не нещо ново за компанията. Преди под този бранд тя предлагаше телефони с разширени музикални възможности. Преди няколко години обаче съществуването му бе прекратено. Сега явно е взето решение за неговото възраждане.

Припомняме, че Lenovo вече разполага подобна дъщерна компания – Motorola Mobility. Тя бе придобита от Google през 2014 г. за 2,91 млрд долара.

През последните години стартирането на нови брандове от страна на китайските производители е често срещано явление.

В началото на годината например стана ясно, че Xiaomi ще отдели своята серия Redmi в нова марка, под чието име ще се предлагат бюджетни устройства. И тук името не е ново, но в момента това не е самостоятелен бранд.

Също така буквално преди дни Vivo обяви създаването на бранда Iqoo. Не е известно към кой пазарен сегмент ще бъде насочен той, но има предположения, че ще става дума за премиум или гейминг устройства.

По подобен начин през 2018 г. Oppo създаде марката Realme, която впоследствие бе напълно отделена и сега е самостоятелен производител, продаващ смартфони от среден клас. По подобна схема през 2013 г. бял свят видя и OnePlus, за който стои бившият вицепрезидент на Oppo Пит Лау. OnePlus пък предлага устройства от висок клас.

Друг пример с отделна подмарка е Honor, която бе създадена от Huawei през 2013 г. В началото под това име се предлагаха само бюджетни устройства, но напоследък компанията предлага и такива от среден клас, както и умни гривни и часовници.
още по темата

Xiaomi представи нова загадъчна марка смартфони за младежи

Устройствата с бранда CC са предназначени за творчески личности и любителите на селфита
21.06.2019 / 05:24

Xiaomi ще продава ноутбуци под марката Redmi

Първият модел ще е с 14-инчов екран
14.05.2019 / 05:22

Vivo представи първия си смартфон с 5000mAh батерия

Моделът Y17 разполага и с тройна камера
25.04.2019 / 11:15

Какви смартфони искат потребителите

Китайските марки разместват световния пазар, Samsung води битка на два фронта
21.02.2019 / 03:08
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.