Така ли ще изглежда сгъваемият смартфон на Xiaomi?

Компанията подготвя устройство не с една, а с две сгъвки
Холандският сайт LetsGoDigital публикува 3D рендъри на сгъваем смартфон на Xiaomi, за който писахме наскоро. Припомняме: компанията показа видео с прототип на смартфон/таблет с екран, огъващ се на две места.

Въпреки че не идват от самия производител, изображенията са създадени на базата на реална информация и показват как би могло да изглежда подобно устройство. Подчертава се обаче, че интерфейсът, който се вижда на екрана, ще е различен на реалния продукт.

Така ли ще изглежда сгъваемият смартфон на Xiaomi?

Междувременно, от Xiaomi излязоха с допълнителни данни под формата на становище, публикувано на LetsGoDigital. В него се говори накратко за разработката на устройството, неговия дизайн, както и за някои технически трудности. Екранът е създаден от външен партньор, а дизайнът, механизмът на сгъвките, както и адаптацията на MIUI са дело на самата Xiaomi.

Сгъваемото устройство на Xiaomi се различава от останалите разработки, за които имаме информация, предлагайки екран, който се сгъва на две места. Страничните му секции се прегъват назад, като по този начин потребителят има избор дали да ползва малък таблет и нещо с размер на смартфон.

Така ли ще изглежда сгъваемият смартфон на Xiaomi?

Интересно е да се отбележи, че на рендърите, както и на споменатото видео, не се виждат камери. Възможно е такава да е разположена на гърба на централната секция. В такъв случай вероятно би било логично тя да е изместена вляво или вдясно, за да може потребителят да си направи селфи, гледайки образа си на една от сгънатите странични секции.

По всичко личи, че 2019-та ще е година на на сгъваемите смартфони. Подобни продукти се разработват Samsung, Huawei, Motorola, LG и Oppo. Очакваме да ги видим още този месец. Устройството на Xiaomi пък вероято ще се появи по-късно през годината.
още по темата

Samsung представи сгъваемия Galaxy Fold, цена почти $2000

Компанията показа още новата серия Galaxy S10
21.02.2019 / 12:45

Как ще се справи Android със сгъваемите смартфони?

Новата версия на операционната система ще поддържа устройства в две различни конфигурации
20.02.2019 / 04:37

Компанията зад Alcatel и BlackBerry готви смартфон-гривна

ZTE също подготвя такъв продукт
18.02.2019 / 11:04

Xiaomi патентова смартфон със заоблен от всички страни екран

На устройството не се виждат и типичните предни камера, сензори и говорител
11.02.2019 / 08:23
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.