Така ли ще изглежда сгъваемият смартфон на Xiaomi?

Компанията подготвя устройство не с една, а с две сгъвки
Холандският сайт LetsGoDigital публикува 3D рендъри на сгъваем смартфон на Xiaomi, за който писахме наскоро. Припомняме: компанията показа видео с прототип на смартфон/таблет с екран, огъващ се на две места.

Въпреки че не идват от самия производител, изображенията са създадени на базата на реална информация и показват как би могло да изглежда подобно устройство. Подчертава се обаче, че интерфейсът, който се вижда на екрана, ще е различен на реалния продукт.

Така ли ще изглежда сгъваемият смартфон на Xiaomi?

Междувременно, от Xiaomi излязоха с допълнителни данни под формата на становище, публикувано на LetsGoDigital. В него се говори накратко за разработката на устройството, неговия дизайн, както и за някои технически трудности. Екранът е създаден от външен партньор, а дизайнът, механизмът на сгъвките, както и адаптацията на MIUI са дело на самата Xiaomi.

Сгъваемото устройство на Xiaomi се различава от останалите разработки, за които имаме информация, предлагайки екран, който се сгъва на две места. Страничните му секции се прегъват назад, като по този начин потребителят има избор дали да ползва малък таблет и нещо с размер на смартфон.

Така ли ще изглежда сгъваемият смартфон на Xiaomi?

Интересно е да се отбележи, че на рендърите, както и на споменатото видео, не се виждат камери. Възможно е такава да е разположена на гърба на централната секция. В такъв случай вероятно би било логично тя да е изместена вляво или вдясно, за да може потребителят да си направи селфи, гледайки образа си на една от сгънатите странични секции.

По всичко личи, че 2019-та ще е година на на сгъваемите смартфони. Подобни продукти се разработват Samsung, Huawei, Motorola, LG и Oppo. Очакваме да ги видим още този месец. Устройството на Xiaomi пък вероято ще се появи по-късно през годината.
още по темата

Смартфоните на Xiaomi ще имат ултра-икономичен режим?

Тя е открита в тестова версия на MIUI и чрез нея смартфон е работил над 33 часа при 10% заряд
15.08.2019 / 01:37

Обявиха кой е най-бързият смартфон

Той събира почти 372 хил. точки в AnTuTu
05.03.2019 / 03:07

Сгъваемите смартфони засега са скъпи и "сурови"

За първи път от доста време насам компаниите изследват неизвестни простори
01.03.2019 / 04:45

Сгъваем смартфон от Apple през 2020 г.?

Патент на компанията показва, че се работи в тази насока
22.02.2019 / 02:25

Samsung представи сгъваемия Galaxy Fold, цена почти $2000

Компанията показа още новата серия Galaxy S10
21.02.2019 / 12:45
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.