Motorola RAZR ще се завърне като сгъваем смартфон

Устройството се очаква да струва $1500
Днес Motorola не е име от такъв калибър, какъвто беше преди появата на смартфоните. По онова време това бе една от най-известните марки благодарение на мобилните устройства от серията RAZR. По данни на The Wall Street Journal обаче този бранд скоро ще се завърне на пазара.

Според медията Lenovo (която притежава правата да продава смартфони с марката Motorola) възнамерява да възроди RAZR чрез ново сгъваемо устройство. Това не е първата информация в тази насока. Преди малко повече от година, в рамките на MWC 2018, от компанията говориха именно за това. Тогава генералният директор на Lenovo, Ян Юанцин, сподели, че нови технологии, и по-точно гъвкавите дисплеи ще направят възможно създаването на смартфони с нов дизайн.

От статията не става ясно какъв ще е формфакторът на задаващия се RAZR. Съдедейки по появили се през лятото на миналата година изображения на сгъваем смартфон, то вероятно може да се заключи, че става дума именно за устройство с прегъващ се екран.

The Wall Street Journal цитират запознати източници, според които цената на задаващото се устройство ще е около 1500 долара. Явно, след като вече става дума за цени, нещата са доста напреднали. Лично ние очакваме да получим повече информация по времена предстоящия Световен мобилен конгрес (MWC 2019) в края на февруари.
още по темата

Как ще се справи Android със сгъваемите смартфони?

Новата версия на операционната система ще поддържа устройства в две различни конфигурации
20.02.2019 / 04:37

Сгъваем смартфон се появи в реклама на Samsung

Според някои обаче видеото е по-скоро концептуално, смартфонът – също
04.02.2019 / 12:33

Vivo Apex 2019 е без бутони и предлага четец за отпечатъци с площ колкото екрана

Устройството е почти без отвори, със стъклен корпус и поддържа 5G
25.01.2019 / 11:51

Така ли ще изглежда Motorola RAZR през 2019 г.?

Появиха се изображения на устройство с гъвкав екран, което наистина напомня култовия модел на Motorola
22.01.2019 / 08:14
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.