Xiaomi работи върху смартфон, който се сгъва на три

Това е поредната компания, която ще се опита да пусне подобен дизайн на пазара
Сигурно си спомняте слуховете за сгъваемия телефон на Samsung и официалното му показване за секунди преди няколко седмици. Може да се окаже, че тази технология вече е остаряла - нашият приятел Еван Блас е пуснал ново изтекло видео, което показва смартфон на Xiaomi, който се сгъва на три части. Слабоосветеният клип показва единствено детайли за екрана, който в разгънато състояние прилича на дисплей на таблет, а двата му края се сгъват зад устройството, за да се превърне то в смартфон.

Разбира се, при подобни "течове" не е сигурно дали изобщо има такова устройство, и дали то е на Xiaomi. Има някои косвени доказателства в подкрепа на информацията обаче. През юли месец ET News съобщиха, че Xiaomi работи върху телефон, който се разгъва и трябва да се появи на пазара през 2019-а година. Компанията е известна с тенденцията да прекрачва технологичните граници - Mi Mix сериите предлагаха безрамков дизайн месеци преди останалите производители да последват тази мода.
Друг фактор в подкрепа на видеото по-горе е желанието на големите играчи да скочат на следващия технологичен експрес - който явно ще бъде сгъваемите телефони. И докато това безспорно ще предостави удобство за потребителите, все още има много неизвестни и предизвикателства - колко точно е устойчив дисплея на подобно сгъване, голям екран и малко устройство означават и малка батерия - кратка автономност на работа и други подобни. Изглежда съвсем скоро ще разберем как компаниите са решили тези проблеми - очаква се първият сгъваем телефон да се появи от Samsung около Мобилния конгрес през февруари.

още по темата

Xiaomi и Oppo показаха селфи камери скрити зад екраните

Идва ли краят на епохата на ночовете?
04.06.2019 / 10:53

Xiaomi показа своя първи сгъваем смартфон

Компанията публикува видео с прототип на устройство с две сгъвки
23.01.2019 / 11:16

Така ли ще изглежда Motorola RAZR през 2019 г.?

Появиха се изображения на устройство с гъвкав екран, което наистина напомня култовия модел на Motorola
22.01.2019 / 08:14

Ето как се очаква да изглежда първото сгъваемо устройство на Microsoft

Surface Andromeda се очаква през тази година, потвърждавайки че влизаме в епохата на сгъвките
14.01.2019 / 02:34

Redmi Note 7 идва с (друга) 48MP камера и ниска цена

Марката Redmi се отделя в подбранд, подобно на Honor на Huawei
11.01.2019 / 01:22
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.