Xiaomi работи върху смартфон, който се сгъва на три

Това е поредната компания, която ще се опита да пусне подобен дизайн на пазара
Сигурно си спомняте слуховете за сгъваемия телефон на Samsung и официалното му показване за секунди преди няколко седмици. Може да се окаже, че тази технология вече е остаряла - нашият приятел Еван Блас е пуснал ново изтекло видео, което показва смартфон на Xiaomi, който се сгъва на три части. Слабоосветеният клип показва единствено детайли за екрана, който в разгънато състояние прилича на дисплей на таблет, а двата му края се сгъват зад устройството, за да се превърне то в смартфон.

Разбира се, при подобни "течове" не е сигурно дали изобщо има такова устройство, и дали то е на Xiaomi. Има някои косвени доказателства в подкрепа на информацията обаче. През юли месец ET News съобщиха, че Xiaomi работи върху телефон, който се разгъва и трябва да се появи на пазара през 2019-а година. Компанията е известна с тенденцията да прекрачва технологичните граници - Mi Mix сериите предлагаха безрамков дизайн месеци преди останалите производители да последват тази мода.
Друг фактор в подкрепа на видеото по-горе е желанието на големите играчи да скочат на следващия технологичен експрес - който явно ще бъде сгъваемите телефони. И докато това безспорно ще предостави удобство за потребителите, все още има много неизвестни и предизвикателства - колко точно е устойчив дисплея на подобно сгъване, голям екран и малко устройство означават и малка батерия - кратка автономност на работа и други подобни. Изглежда съвсем скоро ще разберем как компаниите са решили тези проблеми - очаква се първият сгъваем телефон да се появи от Samsung около Мобилния конгрес през февруари.

още по темата

Ето как се очаква да изглежда първото сгъваемо устройство на Microsoft

Surface Andromeda се очаква през тази година, потвърждавайки че влизаме в епохата на сгъвките
14.01.2019 / 02:34

Redmi Note 7 идва с (друга) 48MP камера и ниска цена

Марката Redmi се отделя в подбранд, подобно на Honor на Huawei
11.01.2019 / 01:22

CES 2019: Сгъваем смартфон от Samsung – през първата половина 2019-та

Устройството ще струва доста над 1000 долара
10.01.2019 / 02:36

И Gooogle подготвя сгъваем смартфон?

2019-та може да се окаже годината на сгъваемите устройства
03.01.2019 / 05:57

LG се кани да пусне на пазара навиващ се на руло телевизор

Компанията показа негов прототип преди около година
18.12.2018 / 03:36
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.