Apple продава огънати таблети и не счита това за дефект

От компанията смятат това за следствие на технологичния процес
Някои притежатели на таблети iPad Pro от 2018 г. отбелязват, че устройствата страдат от неприятен дефект. Оказва се, че корпусите на някои екземпляри са леко огънати.

Част от потребителите предполагат, че таблетите се огъват вследствие на експлоатацията – например при пренасяне в раница, където те се притискат до други предмети. Някои обаче обвиняват Apple. От The Verge са потърсили за коментар компанията и с учудване са установили, че там знаят за проблема. Още по-странното обаче е, че не го считат за такъв.

В Apple разказват, че корпусите се огъват по време на производството – металът се охлажда и някои случаи губи формата си. Според представители на компанията обаче това не оказва никакво влияние върху работоспособността на iPad Pro. Освен това от там не очакват увеличаване на огъването с течение на времето.

Компанията не счита това за дефект, наричайки го "следствие на производствения процес". Клиентът може да замени огънатия си таблет в рамките на 14 дни от датата на покупката. Не е ясно обаче дали този двуседмичен срок важи и за устройства, които са изкривени по време на употреба. Съдейки по всичко най-вероятно отговорът е отрицателен – все пак това "не е дефект".

Притежателите на iPad Pro отбелязват, че огъванията са особено забележими в устройства с поддръжка на LTE свързаност, при които са налице пластмасови вставки за работата на антените.

Припомняме, че през 2014 г. подобен проблем бе установен и в смартфона iPhone 6 Plus. Апаратът се огъваше малко над средата на корпуса и при дори не особено силно механично въздействие. Тогава Apple призна за проблема, но и допълни че е получила не повече от 10 оплаквания. Следващата година корпусите на iPhone 6s бяха подсилени.
още по темата

Apple с ново издание на конкурса "Shot on iPhone"

Ако ще споделяте снимки обаче, обърнете внимание на "дребния шрифт"
24.01.2019 / 01:09

Apple "възроди" най-евтиния си смартфон

Спреният от продажба iPhone SE бе върнат сред предложенията на компанията
21.01.2019 / 02:50

Бъдещите смартфони и таблети на Apple може да се зареждат през USB-C

Компанията може да предложи и нов iPod
16.01.2019 / 08:25

Какво да очакваме от iPhone през 2019 г.?

Според слуховете новите модели на Apple има система с три камери и по-малък прорез в екрана
09.01.2019 / 03:43

Apple предупреди за проблеми с дисплея на iPhone X

Екранът на устройствата може да не реагира при докосване или да го прави без да има такова
13.11.2018 / 01:22
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.