Последният модел на OnePlus - 6T все още е топъл от фабриките, но въпреки това шефът на компанията Пийт Лау даде сериозна причина на потребителите да почакат още малко, преди да се втурнат към магазините. По време на конференцията на Qualcomm в Хаваи, Лау сподели, че следващият флагман на OnePlus ще бъде първият телефон с новия чипсет Snapdragon 855, а също така и първият 5G смартфон в Европа.

Екслузивният достъп на OnePlus до последните чипове на Qualcomm не е нещо ново, а орните новини просто потвърждават добрата връзка между двете компании. Друг интересен факт от изказването на Лау е, че 5G телефонът, който ще е и първият в Европа с подобна свързаност, може да е в съвсем отделна продуктова линия, тоест има вероятност да не се казва OnePlus 7.

Що се отнася до цената на устройството, Лау специално отбеляза, че ще се опита да я задържи под границата от 1000 долара. И докато това е доста солено за OnePlus телефон, може би подобна цена е конкурентна, когато става дума за първото Snapdargon 855 устройство с поддръжка на 5G.