Sony работи върху сгъваем смартфон с прозрачен екран

Sony Xperia Flex?
По всичко личи, че сгъваемите смартфони ще са гореща тема през идните години. Японците от Sony обаче явно планират нещо повече. Съдейки по информация за патенти компанията работи не само върху сгъваем смартфон, подобен на вече показания такъв от Samsung, но и върху прозрачен дисплей.

Прозрачният екран е нещо, което звучи много футуристично. За реализирането на такова устройство разработчиците трябва да се справят с редица трудности, като например да разместят всички негови компоненти, така че те да не "пречат на гледката". Най-голямата въпросителна в случая е свързана с батерията, която обикновено е най-едрата електронна част от съвременния смартфон.

Потенциалните възможности, които могат да станат реалност благодарение на подобно устройство обаче са действително огромни. Представете си например добавена реалност на прозрачен екран

Интересно е да се отбележи, че според патента от Sony предвиждат опция за контрол на прозрачността. Т.е. екранът може да е и непрозрачен според желанието на потребителя или в зависимост от конкретното приложение.

Разбира се, трябва дебело да се подчертае, че наличието на патент далеч не гарантира, че той ще бъде последван и от реален продукт. От друга страна обаче подобни новини разширяват представата ни за това в каква посока вървят мислите на разработчиците.
още по темата

Китайските компании изяждат пазарния дял на Samsung

Според Gartner пазарът на смартфони е с минимален ръст, но продажбите на корейците са се сринали с 14%
04.12.2018 / 12:20

LG патентова дизайн на сгъваем смартфон

Ако този прототип види бял свят, най-вероятно той ще се появи като телефон име Flex, Bendi или Foldi
28.11.2018 / 03:58

Сгъваемият телефон на Samsung ще струва 1760 долара

Смартфонът ще има два дисплея - малък 4,58-инчов външен екран с резолюция 1960 x 840 и основен 7,3-инчов вътрешен.
13.11.2018 / 09:14

Първият смартфон със сгъваем екран е факт!

Той е дело на компания, за която не сте чували...
01.11.2018 / 12:39
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.