Прокуратурата в Южна Корея е завела дело срещу девет души и две компании за нерегламентирана продажба на технологията на Samsung за извити OLED дисплеи. Тази технология се използва от флагманите на корейската компания още от Galaxy S6 Edge насам и според информацията е била продадена на китайска неназована компания.

Шефът на компанията Toptec Co Ltd., която е доставчик на Samsung, е сред тримата арестувани във връзка със схемата. Прокурори твърдят, че деветте лица, замесени в скандала, са получили 13,8 милиона долара за предоставянето на интелектуалната собственост. Групата е създала фантомна компания, която е получила документация от дъщерната Samsung Display за технология, наречена 3D ламинация.

Според прокуратурата, за разработката на тази технология Samsung е похарчила 134 милиона долара, а по проекта са работили 38 инженери в продължение на шест години. Южна Корея възприема тази технология като национална гордост и собственост. Търговските тайна са обект на множество интереси, защото в настоящия пазарен климат, те са ключови за успеха на дадена компания - особено когато говорим за смартфони.

В идните дни най-вероятно ще има още подробности за скандала, включително и кой всъщност е купил тази технология.